Styrkeprøven AS har valgt sitt første styre

Christian Tollefsen fra Holmenkollen ble valgt til første styreleder i Styrkeprøven AS da selskapet hadde sin konstituerende generalforsamling mandag 4. november. Ivar Kjellhov fra Frøy er styremedlem.

Toppbilde: Åtte av ni styremedlemmer i Styrkeprøven AS. Fra venstre Marit Wefling Storeng, Tore Kirkedam, Marianne Lidstrøm, Christian Tollefsen, Marianne Røiseland, Thomas Falch, Ivar Kjellhov og Olav Tyrhaug.
Foto © Haakon Selje
Christian Tollefsen
Christian Tollefsen, styreleder i Styrkeprøven AS:Foto © Haakon Selje

Det er ni klubber i nåværende Oslo Cyklekrets som har kjøpt aksjer i det nye selskapet. Bakgrunnen er at kretsen om en knapp måned blir slått sammen med Akershus og Østfold til en ny region Øst. For at eierskapet i Styrkeprøven fortsatt skal ligge hos klubbene i Oslo, ble aksjeselskapet dannet.

Frøy eier 18 prosent
IF Frøy blir en av de store eierne i Styrkeprøven AS, med 18 prosent av aksjene. Rye og Bærum har like mange aksjer.  De tre klubbene har tegnet aksjer for 326.000 kroner hver. Totalt er aksjekapitalen på 1.8 millioner kroner. Det nye aksjeselskapet skal drifte og videreutvikle selskapet i samarbeid med administrasjonen. Eierklubbene har som mål at selskapet skal bidra til å utvikle sykkelsporten i Oslo og i regionen. Prosessen fram til mandagens etablering har vært langvarig og til dels komplisert.

– Jeg er glad vi nå er i mål med etableringsarbeidet og kan starte den operative jobben, sier Ivar Kjellhov.
I førersetet
Som leder i Oslo Cyklekrets har han sittet i førersetet i arbeidet som er gjennomført. Ivar fortsetter i styret for Styrkeprøven AS. Han er også leder i kretsen fra til region øst etableres 2. desember, men har gitt beskjed om at ikke ønsker å fortsette i styret i den nye regionen. Styret i Styrkeprøven AS består av:
Christian Tollefsen, styreleder (Holmenkollen SK)
Marianne Røiseland, 1. nestleder (Asker SK)
Tore Kirkedam, 2. nestleder (Follo SK)
Ivar Kjellhov (IF Frøy)
Marianne Lidstrøm (Bærum)
Olav Tyrhaug (IK Hero)
Marit Wefling Storeng (SK Rye)
Bjørn Tore Foss (Sagene)
Thomas Falch (Hasle-Løren)