Dropp ut med Siv

Eller – Siv tenker mye på sykling – og at det snart er klart for å ta fram sykkelen igjen.

Toppbilde: FRA PINGLE TIL PROFF: Jentene på Frøys teknikkurs fryktet dette droppet i fjor vår. Ut på høsten tok mange av dem utfordringen…
Foto © Siv Krystad Raaen

Foreløpig består treningen av ski – og tenking på sykkel – antagelig er den første delen som (kanskje) har noen som helst effekt på formen.

sivdropp
Siv Krystad Raaen sykler i Frøy – og skriver om det på nettsiden vår. I dag dropper hun helt ut.

Men altså – det er digg å tenke på sykkel.

Jeg begynte jo i jentegruppa i fjor høst – med en liten gjeng med særdeles hyggelige jenter.

Og med en særdeles hyggelig og motiverende trener.

Dog en litt slitsom trener – som ikke gir seg på at det ikke er lov å holde på bremsen, at det ikke er lov å tenke så mye før man sykler ned en kneik og som mener at det ikke er lov å klage over været….

Før jul hadde jentegruppa juleavslutning. Med mandel i grøten (som ingen fant),  rødvin (mulig sammenheng med at ingen fant mandelen) og masse skravling.

Om blant annet sykling. Vi snakket om den utrolige progresjonen vi alle hadde hatt – og den er virkelig utrolig! Og akkurat som med vinterøvelsen fra militæret for gutta og barnefødsler for oss jenter, så blir alt verre jo lengre tid det har gått.

Hardere og blodigere, og prestasjonene fremstår som heltedåder. Røttene vi har syklet over blir større, bakken brattere, gjørma dypere og for ikke å snakke om droppene!

Herregud så bratt det faste droppet i Østmarka ble en sen desemberkveld – vi snakker 90 grader folkens. Minst….

Men det er lov er det ikke? Og noe av det som gjør det gøy å sykle sammen? Felles bekymringer i forkant – og felles gleder i etterkant!

Fra å  være en litt puslete, bekymret gjeng med bleke jenter en vårdag i 2012 som fortvilet syklet rundt på helt flatt gress på Haraløkka og prøvde å løfte forhjulet, så ble vi i løpet av sesongen noen råskinn (dog fulle av blåmerker), som syklet oppover, nedover, over rot og stein som den mest naturlige ting i verden

Men uansett – dette er utrolig gøy! Og utrolig lærerikt!

Og til deg som har lurt på om du kanskje hadde hatt godt av å bli litt bedre i terrenget? Så er svaret ganske enkelt JA – det hadde du hatt godt av.

Hvis du i tillegg har lyst til å sykle sammen særdeles hyggelige jenter (dog litt skravlete – ifølge noen av de mannlige vikarene vi har hatt) – ja – så er det ikke noe å lure på!!

11. april starter jentegruppene opp igjen – Både en nybegynnergruppe og en gruppe for de som har syklet litt før.

Sleng deg med – du kommer garantert ikke til å angre (bortsett fra første gang du står på toppen av droppet. Da angrer du garantert.) Men etterpå! Da klarer du ikke slutte å snakke om hvor kult det var å sykle ned der.

På bildet ser du droppet. Sesongens høydepunkt for mange av oss. Mestring og selvtillit ble ganget med hundre den kvelden hele gruppen syklet ned her.

Selv trengte jeg ikke kaffe resten av uken – levde bare på adrenalinet fra den økten.

Vi sees i april da!!

-SykkelSiv

sivdropp2
DROPP: Denne droppen var endel av teknikktreningen til Siv og resten av jentegjengen i Frøy. 11. april har du sjansen til å bli med igjen.