TV-show før sesongdebut i natt

Natt til mandag norsk tid årsdebuterer Frøy-Bianchi i Taiwan. De siste forberedelsene til rittet bestod blant annet av en tv-sendt pressekonferanse med prøvesmaking av lokale kulinariske spesialiteter. Les om saken på TV-kanalen Focus Taiwan hjemmeside via lenken til høyre

Toppbilde: I FOKUS: Frøy-Bianchis lag ble presentert under en storstilt pressekonferanse torsdag. Tilbereding og smaking på lokale matspesialiteter var en av punktene på programmet. Fra venstre Morten Renslo Sandvik, Sigurd Nesset, Eivind Ekeli, Oddbjørn Klomsten Andersen og Halvor Tandrevold.

– Laget reiste fra  Donggang sør i Taiwan med et høyhastighetstog til hovedstaden Taipei som ligger i nord. Rytterne var litt engstelige foran pressekonferansen, men vi ble roligere da vi fikk vite hva vi skulle gjøre. Bare var en av rytterne skullee besvare spørsmål, og da Morten tok ansvar pustet vi andre lettet ut, forteller Sigurd Nesset.

Musikk og mat
– Pressekonferansen startet med et brak der rytterne fikk være vitne til en del av den lokale kulturen  med danset etter taiwansk musikk. Etterpå holdt presidenten for det taiwanske sykkelforbundet en tale som vi dessverre forsto lite av på grunn av dårlige språkegenskaper i Mandarin. Deretter skulle laget smake på taiwanesiske retter som blant annet inneholdt villsvin og blekksprut.  Rettene smakte veldig godt, men det var litt skummelt å måtte spise med pinner foran så mange pinnevante mennesker og ikke minst tv-kameraer, fortsetter Sigurd.

– Da denne seansen var over skulle deltakerne lage riskuler. Risen ble knust med store tømmerstokker. Dette var utrolig gøy og litt uvant. Ikke hver dag vi  får lov til å lage mat på tv. Da vi var ferdige fikk vi også lov til å smake på det ferdige produktet som var veldig velsmakende.

Opplevelse
Hele laget sitter igjen med en opplevelse for livet. Ikke bare gjennom den gøyale pressekonferansen, men også gjennom muligheten til å se dette vakre landet som byr på fantastiske sykkelmuligheter, vennlige mennesker, fine natur og dyreopplevelser, rik kultur og byggverk, og sist, men ikke minst et veldig godt kjøkken og velsmakende mat. Vi er heldige gutter som til og med har sett aper på sykkeltur, synes Sigurd Nesset.

Tour of Taiwan består av seks etapper. Den første har start 09.00 mandag morgen(18. mars)  lokal tid – det er 02.00 natt til mandag norsk tid. Etappen går i en 12 kilometer lang rundløype som sykles 12 ganger. Du kan lese mer om mandagens etappe ved å klikke på lenken øverst til høyre

Spent Carl Erik
– Jeg er spent foran sesongstarten, men laget er godt forberedt og har trent godt hele vinteren. Jeg tror vi skal bite godt fra oss, sier sportsdirektør Carl Erik Pedersen.

Han er nå selv på plass i Taiwan for å følge rytterne i etapperittet. De fem rytterne fra Frøy-Bianchi som deltar i Taiwan er Sigurd Nesset, Eivind Ekeli, Halvor Tandrevold, Oddbjørn Klomsten Andersen og Morten Sandvik.

Pressekonferanse Taiwan2
TV-KOKKER: Rytterne fra Frøy-Bianchi tilberedte ris på lokalt vis sammen med representanter fra arrangørene på pressekonferansen før Tour of Taiwan.