Frøy møtte Fylkesmannen om forbudsforslag

“Et dårlig forslag som ganske sikkert ikke vil bli gjennomført”. Det var konklusjonen representanter for Fylkesmannen i Oslo og Akershus selv trakk da de møtte Frøy til samtale om famøse ideen om å forby sykling i deler av Østmarka.

Toppbilde: SNAKKET SEG VARM: Trude Dombestein Elde presenterte terrengsykkelaktiviteten i Frøy og konsekvensene et forbud mot sykling i Østmarka vil få for representanter for Fylkesmannen onsdag 13. mars.

Det var IF Frøy som hadde bedt om møtet, for å fortelle om klubbens terrengsykkelaktivitet, konsekvenser av et eventuelt forbud og hva Frøy gjør for å verne marka. Trude Dombestein Elde fra barnegruppa, Øyvin Wormnæs fra seniorgruppa terreng, Vidar Handal, som leder terrengkomiteen og leder Jørn Michalsen stilte for Frøy. Fra fylkesmannens kontor komseksjonssjef Are Hedén  og rådgiver Olav Haaverstad.

Forhastet og lite gjennomtenkt
I løpet av de over to timer lange samtalene kom det fram  at Fylkesmannen har innsett at forslaget om å forby terrengsyklingpå blåmerkede løyper i området rundet Spinneren og Haukåsen (samt to områder i Nordmarka), var forhastet og lite gjennomtenkt. Representantene gikk meget langt i å bekrefte at det endelige forslaget ikke vil inneholde et slikt forbud.

Frøy fikk på møtet god anledning til å presentere klubben og terrengaktiviteten. Det ble lagt vekt på at IF Frøy representerer topp, bredde og barneaktiviteter, og at vi arrangerer ritt på toppnivå i Norge. Klubbens representanter la vekt på at vi er opptatt av vern av marka og at vi jobber med å bevisstgjøre medlemmene om dette. Frøy samarbeider med alle som  selv ønsker samarbeid om  terrengsykling på alle nivåer i marka. Det gjelder også samarbeid om vern av marka og å minste sltasjen ved trening og ritt.

God dialog
– Vi er fornøyd med møtet, og synes dialogen var god. Vi er glad for at Fylkesmannen ser ut til å gå bort fra forslaget om forbud. For oss er dette forslaget helt uakseptabelt, sier Vidar Handal, som er leder av terrengkomiteen.

På møtet stod Trude Elde for presentasjonen av klubben. Du kan se hennes presentasjon i pdf-format ved å klikke på lenken til høyre.

Fortsetter arbeidet
Arbeidet for å sikre best mulig forhold for terrengsykling fortsetter. Trude Elde gikk rett fra møtet til et møte i arbeidsgruppa som sykkelklubber og sykkelorganisasjoner har nedsatt. I dag torsdag deltar Jørn Michalsen på et samarbeidsmøte om terrengsykling i regi av Oslo og Omland Friluftsråd.

fylkesmannen Milla

Klubben arbeider også med høringsuttalelsen som skal sendes Fylkesmannen. Høringsfristen er 15. april.

Les også:
Samarbeider mot terrengforbud

Tar initiativ for Østmarka-sykling

IVRIG : Milla var seks år gammel du hun debuterte i Frøydrakt i fjor.Hun er en av mange som vil kunne bli rammet av et eventuelt forbud mot terrengsykling på blåmerkede stier.