|

Seiere til Martin, Jonas og Colin på Langsetløkka

Martin Farstadvoll var en av vinnerne fra Frøy under sykkelfestivalen på Langsetløkka i helgen. Foto: Øystein Heggelund Dahl.

Over 50 frøyere var påmeldt til Rye Bike Festival i helgen. Blant de beste prestasjonene var en seier og en sølv til Martin Farstadvoll og Jonas Nermoen, seier til Colin Eick, bronse i debuten som senior til Oda LaForce, samt ungdomstrøyene sammenlagt i Norgescupen til Helena Nyhus.

Helene Nyhus sikret seg ungdomstrøya sammenlagt i Norgescupen.

Som alltid var det god stemning og godt humør gjennom hele helgen. Frøyteltet var samlingspunkt, og det er veldig hyggelig å se at IF Frøy fungerer som en klubb – der alle hjelper hverandre og heier på hverandre.

Rittet gikk over tre dager, med konkurranser fredag kveld, lørdag og søndag. Lørdag var det det arrangøren kalte kort rundbane, lørdag kortbane og søndag rundbane.

Martin Farstadvoll har hatt en suksess og dominert i juniorklassen både nasjonalt og internasjonalt i år. Fredag tok han andreplassen etter å ha tapt spurten mot Sivert Ekroll i siste sving. Lørdag endte det motsatt – Martin tok seieren rett foran Sivert. Søndag hadde Martin en ikke alt for god dag, hvor en punktering også bidro til at det ble femteplass.

Oda LaForce debuterte som senior i rundbane i UCI-rittet søndag, og viste at hun blir å regne med også blant elite. Oda avsluttet knallsterkt, og tok tredjeplass i UCI-rittet. I Norgescupen endte hun som nummer to – ettersom svenske Linn Gustavsson var raskest av alle.

Oda Laforce tok tredjeplassen i UCI-rittet i XCO.

Gratulerer også til Helena Nyhus, som har ungdomstrøya i Norgescupen sammenlagt etter rittene på Langsetløkka.

Vi må også trekke fra Frøy-veteranen Pål Gulliksen, som de siste årene har vært på uttallige ritt som kommisær – dvs dommer. I helgen gjorde han comeback som aktiv syklist – 16 år etter siste ritt. Det ble en tøff opplevelse for Pål, som likevel fullførte, og dermed vant klassen for menn i 70 pluss. Et eksempel til etterfølgelse for mange. Du er aldri for ung eller for gammel til å sykle terreng

Også mange andre frøyere gjorde det bra og hadde det ikke minst moro i tørre og krevende traseer på Langsetløkka. Velfortjent ros går til arrangørene i Sportsklubben Rye, som stod for et prikkfritt arrangement.

Klikk her for alle resultater fra ritthelgen.

Fornøyde Mastersryttere på Langsetløkka Fra venstre Jonas Nermoen, Morten Forland, Pål Gulliksen, Dagfinn Bang-Johansen og Colin Eick. Foto: Arne Brørs