|

Se Sondre sykle Sprint-VM søndag

Dette er ikke Sondre Rokke, men en lokal kar som skal markedsføre VM i XCE. Når startskuddene går søndag håper vi Sondre tar en av hovedrollene.

Sondre Rokke avslutter sesongen med et brak: Søndag sykler han VM i Sprint (XCE) i den lille byen Palangkaraya på Borneo i Indonesia.

Du kan se finalene direkte her.

Sondre har gjort det meget godt i XCE i år, blant annet med en verdenscupseier. Han ble derfor invitert til VM i grenen av det internasjonale sykkelmagasinet City Mountainbike.

Det offisielle navnet på mesterskapet er 2023 Mountain Bike Eliminator World Championships.

Sondre Rokke har gjort det godt i verdenscupritt i år. Her fra Barcelona i Spania.

Nå er han på plass i Indonesia for å gjøre de siste forberedelsene til mesterskapet. Finalene sendes direkte på You Tube søndag klokken 10.00 norsk tid.

– Jeg er ikke vært å fått sett på løypa enda, men ut fra bilder ser den veldig bra ut! Veldig bred og gode muligheter for forskjellige linjer og forbikjøringer, sier Sondre

Frøysyklisten legger til at det er gode 35 grader og sol, så kommer til å bli et varmt ritt. 

Rittet er som andre sprinter. Det starter med en prolog der de beste 32 går videre. Deretter så er det finaler der to ryker ogto2 går videre til neste finale. Også møtes de fire raskeste i finalen og kjemper om VM trøya!

– Jeg er fått blitt kjent med formatet ettersom jeg har sykla to-tre sprinter i år! Jeg fikk min første verdenscup seier i sprint i august i Belgia!

Det er et veldig kort og brutalt ritt med mange ulike faktorer som spiller inn. Det er også morsomt å bryte opp litt med noe annet mellom alle rundbanene vi sykler! Håper på en god avslutning av 2023 sesongen, sier en forventningsfull Sondre Rokke.

Sondre har med seg far Jørn Rokke som støtteapparat. Sondre får dekket sin reise av City Mountainbike. IF Frøy dekker noen av Jørns utgifter, side NCF dessverre ikke har midler til å støtte VM-deltakelse.

48n syklister deltar i mesterskapet, som har mange sterke navn på start, blant annet de to siste års verdensmestere, franske Titouan Perrin-Ganier fra i fjor og tyske Simon Gegenheimer fra 2021. Blant utfordrerne nevnes Sondre først, som “årets overraskelse”.

Du kan lese mer om rittet her (på engelsk).

Finalene går fra 16.00 lokal tid, som er 10,00 norsk tid.

Slik ser arenaen for XCE-mesterskapet ut.