|

En vellykket jentesamling på Skullerud!

I helgen samlet IF Frøy 16 unge og lovende jenter, som har til felles at de syntes det er skikkelig kult å sykle i terrenget, til en sosial samling på Skullerud. Jentene var mellom 10 og 14 år. Det var en god gjeng med ryttere fra både TVK, SK Rye, Kristiansand Cykleklubb, Asker CK, Drøbak CK, Sande Sportsklubb Sykkel, Valdres CK, Halden CK og arrangørklubben som møtte opp lørdag morgen. Med støtte fra NCF’s aktivitetsmidler var det et variert og morsomt opplegg for helgen. Til tross for en bitende kulde var jentene klare for en lenger tur på sykkelen, etterfulgt av stafetter i cx-løypa på Grønmo. På økten ble også proffsyklisten Ole Sigurd Rekdahl fra KMC MTB Racing Team med som instruktør, slik at jentene kunne stille spørsmål og lære av en av landets beste terrengsyklister. Etter nærmere tre timer ute, trakk vi inn på SkullerudStua hvor vi fikk servert en god lunsj. 

Før samlingen hadde jentene sendt inn ulike fun-facts om seg selv. Disse ble brukt til å lage en kahoot slik at jentene ble enda bedre kjent. Latter og lure smil fylte rommet når de forskjellige spørsmålene dukket opp på skjermen. Det ble også her tydelig at jentene hadde konkurranseinstinkt, og det var uten tvil stas å komme på pallen – selv om det «bare» var et spill. 

Lørdagens samling ble avsluttet ute i de fine omgivelsene ved SkullerudStua. Vi lekte blant annet «boksen går» og «gi et lite vink». Å holde styr på hvor 16 jenter befinner seg bak trær, mellom biler og bak husvegger var virkelig ikke lett, og det var selvfølgelig undertegnede som fikk æren av å «stå» i det som føltes ut som en endeløs og håpløs lek med jenter løpende over alle kanter, men vi hadde det uansett veldig, veldig gøy! 

Klare for en ny dag møttes vi søndag morgen. På dagens plan stod først to timer klatring på Oslo Klatresenter. Noen av jentene var godt kjent med sporten, mens andre var veldig spente for å prøve noe nytt. Det var ordentlig gøy å se jentene pushe grenser og ikke minst – heie på hverandre! Jentene klatret i bratte vegger og fikk utfordret seg selv, buldret og lekte. 

Nok en gang trakk vi tilbake til SkullerudStua for dusjing og lunsj. Skravla gikk i ett rundt bordene når jentene ble delt inn i lag for quiz. Det var litt blandede svar på spørsmål om geografi, men OL-ringene hadde samtlige lag stålkontroll på! Personlig måtte jeg virkelig jobbe med pokerfjeset, spesielt på spørsmålet: hva er hovedstaden i Italia? Jentene diskuterte seg imellom, og det ene laget holdt på å le seg ihjel i det de ramset opp steder det kanskje skulle være.  De endte med å svare Roma, men var helt overbevist om at det var feil – «Roma er jo et eget land». 

Etter lørdagens stafett og søndagens quiz hadde de ulike lagene samlet poeng ut fra plassering. Derfor avsluttet vi helgen med premier til de ulike. Vinnerne fikk flotte premier levert av Sørensen Sport Skullerud, med rosa dekkspaker, skibelte til vinterens trening og multitool. Resten av jentene fikk flasker levert av Kalas og en deltaker-medalje. 

Det ble en flott helg med mange flotte jenter. Det var veldig hyggelig å få bli kjent med de forskjellige, og også se at de ble bedre kjent seg imellom. Jentene var åpne, de støttet hverandre og passet på at alle hadde det fint i løpet av helgen. Helgen ble helt super og vi håper den bidrar til samhold og motivasjon gjennom vinteren og mot neste års sesong. Tusen takk til jentene som deltok på samlingen! 

Publisert: 02.11.23

Skrevet av: Henriette Götz