Rittrapport NM banesykling

Øystein Seth Fiskå har sendt oss en rapport fra NM i banesykling.
Artikkelen inneholder et innlegg fra webredaktøren.

Etter anbefaling fra NM-medalje-grossisten Arnt Ove Fordal på Frøy-Trek, meldte jeg meg på NM i banesykling. Hvis man ser bort fra 4 runder på velodromen på Valle Hovin har jeg aldri syklet på bane før, men tenkte at det skulle gå greit.

Første øvelse 1000 meter på tid gikk så der. Jeg skjønte at banesykling handler en del om (sving)teknikk, og hadde problemer med å holde riktig spor og hadde kanskje også valgt for lett gir for mine bein. Det ble en 8.plass, et par sekunder fra gullet.

Dagen etter hadde mentor Arnt Ove tatt turen opp, da det var duket for 4000 meter som er hans favoritt (sølv tre foregående år). Etter litt rot i en lett regnvåt velodrom i begynnelsen av forsøksheatet fant jeg rytmen (tyngre gir i dag) og syklet meg med tidelers margin til en bronsefinale – mot nettopp Arnt Ove som var tilsvarende nærme gullfinalen. I bronsefinalen trakk jeg det lengste strået.

Webredaktørens kommentar (på eget initiativ):

Banesykling er, målt i antall utøvere, en mikroskopisk øvelse i Norge takket være mangelen på kurante velodromer (baner). Skal denne øvelsen utvikles må det bygges innendørs velodromer, fordi dette på internasjonalt nivå er en helårsidrett. Dette vil bidra til å heve sykkelsportens nivå i Norge innen alle sjangere, fordi det gir mulighet for variert trening også for landeveis- og terrengsyklister om vinteren.

Det finnes et område på Ekeberg som p.t. ligger brakk det meste av tiden fordi hellingsgraden er for stor for fotball, cricket o.a., her burde det være tilstrekkelig plass til en innendørs velodrom:

Ekeberg-velodrom