Phan Åge og Andreas vil ta NM-gull med Frøy

Neste år sykler Phan Åge Haugård igjen med lisens for IF Frøy. Sammen med blant annet Andreas Landa håper han å ta NM-gull for klubben i lagtempo.

Toppbilde: Phan Åge i aksjon under klubbmesterskapet i tempo i 2012, som han vant
Foto © Haakon Selje

Phan Åge og Andreas har begget hatt sin ungdomstid i klubben. Selv om begge nå sykler for kontinentallaget OneCo, er det fortsatt medlemmer hos oss. Phan Åge har imidlertid de siste årene også vært medlem i Asker, og har hatt lisens i den klubben.

Det endres fra og med neste år. De to karene ønsker nemlig å satse på NM-gull i lagtempo i mesterskapet som går på Sørlandet i juni. I NM sykler man for en klubb, og Phan Åge og Andreas fant fort ut at IF Frøy var riktig klubb. Phan Åge fører derfor lisensen tilbake til klubben han ble klubbmester både i fellesstart og tempo for i 2012.

Med seg på laget får de to nok en lovende OnceCo-rytter, Krister Hagen. Han kommer fra Kristiansand CK, og har meldt overgang til Frøy.

– Jeg er jo vokst opp i IF Frøy, og er glad for å være tilbake med lisens der. Selv om jeg sykler for OneCo, har jeg tilhørighet i klubben, sier Phan Åge.

Også den sportslige ledelsen i IF Frøy og Frøy Bianchi er fornøyd med at Phan Åge igjen sykler med lisens for klubben.

– Selv om vi har et eget kontinentallag, synes vi det er flott at ryttere som har bakgrunn i IF Frøy, sykler med lisens for oss. Både trener Carl Erik Pedersen og jeg ønsker Andreas, Phan og Krister lykke til med lagtemposatsing. Og jeg kan love at Frøy-rytterne som sykler for Frøy Bianchi skal gjøre sitt ytterste for å gi dem konkurranse under NM, sier Espen Hillmann, som er leder for landeveissyklingen i IF Frøy.