Knall debut i landslagsdrakt for Henriette

Henriette Elvrum Handal knuste konkurrentene under NM i rundbane i Halden lørdag, og vant en ren utklassingsseier i juniorklassen. Hele IF Frøy gratulerer Henriette med en fantastisk prestasjon.

Toppbilde: Henriette Elvrum Handal er en av trengerne under regionsamlingen for ungdom og juniorer terreng.

MED MESTERTRØYA: Henriette Elvrum Handal fra Frøy og Merida NTG står øverst på seierspallen som norsk mester. Til venste sølvvinner Frida Bustad fra Rye og til høyre bronsevinner Marthe Rødsgaard fra Halden CK.

NBrundbane2
I en egen klasse

Det ga likevel ingen grunn til bekymring, og med skikkelig dekk handlet resten av rittet bare om Henriette fra Frøy og Merida NTG. Alt ved første målpassering var avstanden til teten redusert til 44 sekunder, og midtveis i runde to overtok hun teten.

Henriette var raskest både i de tekniske partiene og på fartsstrekkene, og kom i mål utrolige fire minutter og 31 sekunder foran sølvvinneren. Her snakker vi om ren utklassing.

– Jeg fik litt panikk da jeg måtte kjøre en hel runde med flatt dekk, men heldigvis gikk det bra, sa en stolt og glad norsk mester etter målgang.

Spennende sprint

Alt søndag kommer en ny spennende utfordring for Henriette. Da går NM-sprinten etter samme mønster som på ski, med prolog og delfinaler før finalen. Her må juniorerne konkurrere sammen med seniorene, men Henriette har likevel som målsetning å være blant de seks som sykler finalen.

Etter lørdagens seier, bør det også være gode muligheter for at Henriette blir tatt ut til VM, som går i Østerrike den første helgen i september. Vi gleder oss!