Phan Åge og Andreas leder ungdomssatsing

De ble oppfostret i ungdomsmiljøet i Frøy, og ble blant Norges beste syklister på landeveien. Nå skal de bidra til å ale fram neste generasjon

Toppbilde: Phan Åge Haugård (til venstre), Andreas Landa og Morten Winsnes gleder seg til å komme i gang med ungdomssatsingen på landeveien
Foto © Jørn Michalsen

Ungdomssatsing_liste
Phan Åge Haugård (til venstre) og Andreas Landa har begge solid bakgrunn som konkurransesyklister.
Foto © Jørn Michalsen

Phan Åge Haugård og Andreas Landa kan begge se tilbake på gode karrierer på landeveien De har syklet på kontinentallag og har mange gode plasseringer. Phan Åge er blant annet norsk mester i tempo for juniorer.

Nye talenter

Sammen med flere andre var de et resultat av Frøys ungdomssatsing for noen år siden. Nå har de begge lagt opp som aktive syklister, men ønsker å bidra til at nye talenter får muligheten til å utvikle seg.

Torsdag 18. mai er første trening i Frøys nye ungdomssatsing på landeveien. Da inviteres gutter og jenter fra 13 år til Hvervenbukta, hvor Andreas og Phan Åge tar imot.

– Vi håper vi kan bidra til at klubben igjen får gode landeveissyklister fra egne rekker. Vi vil bruke egne erfaringer, og håper vi kan inspirere ungdommen til å satse, sier de to.

Sikkerhet og opplæring

Treningene vil foregå hver torsdag utover sesongen. De første gangene vil vi bruke mye tid på sikkerhet og opplæring i hvordan ungdommen skal oppføre seg på landeveien og i trafikken. Etter hvert vil det bli mer søkelys på trening og treningsmetoder.

Morten Winsnes, som er nestleder i Frøy, er veldig glad for at Phan Åge og Andreas har takket ja til å lede ungdomssatsingen.

En del av klubbens strategi

– Å ha et godt ungdomstilbud på landeveien er en del av klubbens strategi, og styret er opptatt av at IF Frøy skal bli bedre på dette. Phan Åge og Andreas var våre førstevalg som trenere. Det er flott at det er to toppryttere fra egne rekker som leder dette, sier Morten.

IF Frøy har i dag en liten ungdomsgruppe bestående av tre ryttere. De var sist helg i Bergen og gjorde det bra. Kommende helg er det ritt i København som står for tur. I tillegg har klubben mange terrengryttere i aldersgruppen – og flere av disse har alt prøvd seg på asfalten.

Husk å registrere deg

For å delta på ungdomstreningene må du registrere deg via Frøys nettside. Det kan du gjøre via lenke til høyre. Du finner også mer info via lenke til høyre.

Relatert innhold