Ungdomlandevei

Frøy Ungdom Landevei tilbyr et trygt og morsomt første møte med landeveissykling. Klubben skal også støtte de ungdommene som ønsker å fortsette å sykle landevei gjennom organisert trening og ritt oppfølging.

Frøy Ungdom Landevei er et tilbud til ungdom fra det året de fyller 13. Dette tilbudet er til deg som har lyst til å prøve landeveissykling under trygge omgivelser uansett om du er ny eller har syklet tidligere.

Synes du landeveissykling er gøy, ønsker å fortsette og kanskje konkurrere har vi et treningsopplegg tilpasset satsning som inkluderer ritt og oppfølging.

Er du terrengsyklist kan det være nyttig å trene landeveissykling for å øke kapasitet og få variasjon. Vi har et tilbud til alle uansett nivå og ambisjoner.

Vil du være med å trene sammen med vår landeveisgruppe for ungdom? Da må du registrere deg her.

Praktisk informasjon

Det er alltid en voksen med på treningen. Nye som kommer inn i gruppa underveis vil bli tatt godt hånd om. Ungdommen som deltar i organisert trening i regi av IF Frøy er forsikret i henhold til NCF (se link til forsikringsvilkår her).

Våre gruppeledere/trenere følger standardiserte rednings- og meldings-prosedyrer hvis det skulle skje et uhell.

Du trenger en landeveissykkel og det er påbudt med hjelm. Vi anbefaler også sykkelhansker og sykkelbriller. Klær etter vær.

Treningsplan

På introduksjonsnivå har vi fokus på sikkerhet, lek, balanse, sitte på rekke/ligge på hjul, gi og lese tegn, flette i forbindelse med forbikjøring, lese trafikkbilde, bruke sanser/gjøre vurderinger/få erfaring, ta hensyn, samarbeid, sitte i et felt, rulle/lag sykling, lagtempo, intervall, bakke/intervall, spurt/opptrekk etc.

For satsningsgruppa er det et eget tilpasset treningsprogram.

Hvor trener vi

Gamle mossevei, p-plasser, mindre trafikkerte veistrekninger i Oslo syd/Follo.

Oppmøte

P-plassen på Hvervenbukta, Torsdager kl. 18:00. Varighet 1,5-2 timer kommer an på hvor lenge det er lyst. I vinterhalvåret fra November-April har vi innetrening på Skullerud Sportsenter.

Gruppeledere/Trenere

Phan Åge Haugard
Andreas Landa

Phan Åge og Andreas

Phan Åge og Andreas. Nye trenere til ungdomsgruppa på landeveien

Foreldrekontakt

Hans-Georg Foss
Torbjørn Stokke 

Kommunikasjonskanal

Frøy Ungdom 13-16 år-infogruppe: https://www.facebook.com/groups/210502805782185/

Epost: ungdomlandevei@froy.no

Ønsker du å prøve ut landeveissykling så fyll ut innmeldingsskjema. Vi sees på trening!