170.000 i støtte fra Sparebankstiftelsen DnB

IF Frøy har fått 170.000 kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen DnB. Pengene skal brukes til å utbedre traseer for konkurranser, trening og tursykling i Østmarka.

Toppbilde: Trude Elde ber stientusiaster i Frøy bli med for å planlegge hvordan støtten fra Sparebankstiftelsen DnB skal brukes mest mulig fornuftig. Her er hun selv i aksjon på Grønmo under NM i 2015.
Foto © Ola Morken

trude_masket
En meget fornøyd nestleder i Frøy med det synlige beviset på at klubben har fått støtte fra Sparebankstiftelsen DnB.

– Dette er en veldig god nyhet for oss i IF Frøy og for alle som er glad i å sykle i Østmarka. Det vil også komme andre brukere av marka til gode, sier Trude Elde, nestleder i Frøy.

Nå håper hun stientusiaster i Frøy blir med for å planlegge og gjennomføre prosjektet.

– Vi må sette ned en arbeidsgruppe, og da trenger vi sti-entusiaster med på laget, både for å definere områder, stier, teknikker og andre ting. Ta gjerne kontakt med meg om du synes dette høres spennende ut, sier Trude.

Redusert slitasje

Prosjektet det ble søkt om støtte til går ut på å utbedre traser i Østmarka for å gjøre dem mer egnet for sykkelbruk, og for redusere slitasjen på marka som økt sykkelbruk fører med seg. Først og fremst partier av stiene som blir brukt til trening og konkurranse vil bli forsterket, slik at de blir mindre utsatt for slitasje og blir mer egnet og bærekraftige for sykling og gåing uansett vær.

Steinsetting, drenering, klopping av fuktige partier og små barrierer som leder syklistene dit det er eksempler på tiltak som har god effekt for å forebygge gjørmehull og gjøre stien mer innbydende og fremkommelig for alle. Enkelte steder kan det også være snakk om å bygge helt nye stipartier, vanligvis for å binde sammen to stier.

Vil unngå blåmerkede løyper

– En grunn til å sette i gang slikt arbeid er at både Oslo kommune og DNT ønsker at man unngår å inkludere de blåmerkede stiene i en fast rittløype. Vi vil samarbeide nært med Bymiljøetaten og med andre brukere av marka i planleggingen og gjennomføringen, forteller Trude Elde.

Frøys prosjekt vil bli sett i sammenheng med Pioneren, terrengsykkeltraseen NOTS opparbeidet for et par år siden.

Arbeid på dugnad

Trude understreker at støtten forutsetter dugnadsinnsats fra Frøys side, dog av et omfang som vil være overkommelig.

– Vi starter nå planleggingsarbeidet slik at vi får mest mulig glede av den flotte støtten fra Sparebankstiftelsen DnB. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Trude Elde.

Hun takker også Eivind Ekeli, som tok initiativ til søknaden, og som også utarbeidet den.

Vil du være med i arbeidsgruppen, kan du sende en epost til Trude gjennom lenke til høyre.

Bladet Terrengsykkel har skrevet en artikkeln om Frøys prosjekt. Den finner du via lenke til høyre.