Phan Åge klar for Frøy-Bianchi

I år ble Phan Åge Haugård klubbmester i IF Frøy. Neste år sykler han for kontinentallaget Frøy-Bianchi.

Toppbilde: Frøy-Bianchi tok vandrepokalen for beste sportslige prestasjon i 2013, mens Jon Breivold stakk av med pokalen til ungdomsrytteren med mest fremgang. Tirsdag blir det klart hvem som vinner i 2014. På bildet fra venstre Phan Åge Haugård (med vandrepokalen til klubbmesteren sammenlagt), Jon Breivold, Halvor Tandrevold, Eivind Ekeli og Sigurd Nesset.

Foto © Haakon Selje

Phan Åge ble en suveren vinner av klubbmestertittelen i Frøy, etter seier i tempo, andreplass i fellesstart og en god prestasjon også i terrenget.

Phan Åge har vært Frøy-medlem nesten hele sitt liv, men har de to siste årene syklet for kontinentallaget OneCo. Nå har han valgt å fortsette karrieren for Frøy-Bianchi.

Spennende mannskap og rittprogram

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Frøys lag. Neste års mannskap ser spennende ut, og rittprogrammet er også interessant, sier Phan Åge.

Også sportsdirektør Carl Erik Pedersen er glad for at Phan Åge kjører i Frøy-Bianchis blå drakt i 2014. Nå har han et mannskap som lover godt for neste sesong.

Det meste er klart

– Phan Åge er Frøy-gutt, og jeg gleder meg til å få en rytter med hans kjøreegenskaper på laget. Når vi også har fått Andras Landa og Jon Breivold, begynner laget å bli klart. Jeg regner med at alle brikker vil være på plass om kort tid, sier Carl Erik Pedersen.

Vandrepokal til Frøy-Bianchi
seierspall

Lagseieren i Tour og Taiwan sikret Frøy-Bianchi pokalen for årets beste prestasjon i Frøy. Fra venstre Halvor Tandrevold, Morten Renslo Sandvik, Sigurd Nesset og Oddbjørn Andersen

På jubileumsfesten sist lørdag gikk prisen for beste prestasjon i 2014 til Frøy-Bianchis lag i Tour og Taiwan. Laget var dårligst ranket, men stakk likevel av med seieren i lagkonkurransen. Etapperittet i Taiwan har meget sterk internasjonal deltakelse, og prestasjonen var derfor imponerende. Frøy-Bianchi er da også invitert – og har takket ja – til å delta i 2014.

Med på det vinnende laget i Taiwan var Oddbjørn Klomsten Andersen, Sigurd Nesset, Halvor Tandrevold, Eivind Ekeli og Morten Renslo Sandvik.

Jon beste ungdomsrytter

Den andre vandrepokalen som ble delt ut lørdag – til meste fremgangsrike ungdomsrytter – gikk til Jon Breivold. Jon er relativt fersk på sykkelsete, men viste meget gode resultater både i NM, Norgescupen og i andre ritt. At han alt nå er tatt opp på Frøy-Bianchis lag for 2014-sesongen, viser at Carl Erik og resten av den sportslige ledelsen har tro på ham.