Frøy er tildelt rundbane-NM i 2015

IF Frøy skal arrrangere rundbane-NM i 2015. Det har Norges Cykleforbund avgjort i dag. Datoene for rittene er ikke bestemt, men mesterskapet går vanligvis i begynnelsen av juli. Det består av NM i rundbane og i sprint.

Toppbilde: Frøy har lag erfaring i å arrangere terrengritt, både rundbaneritt og maratonritt. Bildet er fra Terrengsykkelrittet i 2013.
Foto © Haakon Selje  Frøy sto som arrangør av NM i rundbane både i 1995 og 2005, og klubbens styre synes det er naturlig at den tiårssyklusen fortsetter. Klubben har også vært Norgescuparrrangør alle de siste årene.  Vi føler oss trygge på at Frøy vil arrangere et godt norgesmesterskap i – Frøy har gjennom en årrekke vært arrangør av NorgesCup ritt på rundbane. Gjennom disse rittene har klubben vist solid arrangementskompetanse. 2015, sier Per Erik R. Mæhlum, arrangementsansvarlig i Norges Cykleforbund.
­ Skal lage et flott mesterskap
– Frøy er glad for at Norges Cykleforbund gir oss den tilliten det er å arrangere rundbane-NM i 2015. Vi gleder oss til oppgaven, og vil gi alt for at det skal bli et flott mesterskap for deltakere og publikum. Mesterskapet skjer i en periode av året der det er masse turister i Oslo, og jeg håper det også kan bidra til å løfte hovedstaden som en by for viktige idrettsarrangementer, sier Jørn Michalsen, som er leder i IF Frøy. Et norsk mesterskap blir en stor, spennende og viktig oppgave for klubben. Planleggingen av mesterskapet vil starte umiddelbart. Frøy skal også arrangere avslutningen av Norgescupen i 2014. Dette rittet går lørdag 20. september – to helger etter VM i rundbane i Hafjell. NC-avslutningen er også et UCI-ritt, og det er naturlig at det blir en generalprøve før NM.
Håper på samarbeid med kommunen
– Vi vil ta kontakt med Oslo kommune for å be om samarbeid med kommunen. Den er opptatt av at Oslo skal være en by med store og viktige idrettsarrangement, og vi håper vårt NM kan bidra til det. Samtidig håper jeg mesterskapet kan inspirere til å løfte den aktive terrengsyklingen ytterligere – både i Frøy og i andre klubber i regionen, sier Jørn Michalsen. Han legger til at NM vil komme i stedet for Norgescuprittet klubben arrangerer, slik at belastningen ikke blir større enn vanlig med hensyn til bruk av marka.