|

Overlegne Oda gleder seg til EM

Oda LaForce inn til seier i søndagens rundbaneritt. Hun kunne juble videre i over ett minutt før nærmeste konkurrent passerte målstreken. Foto: Ingrid Braatner Helljesen

Moro å sykle, men neste like moro å eie på eldre frøyere fra gjerdet utenfor klubbteltet.
Foto: Ingrid Braatner Helljesen

Oda LaForce er helt overlegen blant elitejentene i terreng for tiden. Under Kalas Rye Bike Festival i helgen ble det to seire og en andreplass. Nå gleder hun seg til tøffere konkurranse under EM for U23 i Romania.

Avgang til Romania er tidlig mandag morgen. Med på flyer er også Martin Farstadvoll i Menn U23, lillebror Aksel Laforce i junior, trener Ove Soll og far Ketil laForce som lagleder.

Onsdag er det kvalifisering til XCC (kortbane), torsdag er det finale XCC og søndag er det XCO.

Under rittene på Langsetløkka ble Oda nummer to i det korte rundbanerittet, et halv sekund bak vinner Hedda Brenningen Bjørklund.

kortbanerittet lørdag og rundbanerittet søndag tok hun solid revansje, med seiersmargin på henholdsvil 40 og 69 sekunder.

–  Jeg har hatt en god treningsvinter og unngått skader. Nå gleder jeg meg til tøffere konkurranse i EM. Målet er å gjøre gode løp og fullføre med stil, sier han.

Aksel laForce til tredjeplass i landevei lørdag til førsteplass i terreng søndag.
Foto: Ingrid Braatner Helljesen

Martin Farstadvoll hadde også en god ritthelg før EM, med seier fredag, tredjeplass lørdag og tiendeplass søndag. Martin har vist at han holder godt internasjonalt nivå når beina og hodet er med. Vi satser på at det skjer i helgen.

Aksel laForce slo til med seier i søndagens rundbaneritt, sju sekunder før Linus Aksnes fra Vigrestad. Det skjedde etter at han dagen før hadde syklet inn til tredjeplass i landeveisrittet Sundvolden Grand Prix.

Han viser dermed at han har meget solid kapasitet med topplasseringer i to grener.

IF Frøy markerte seg ellers meget solid i terrengrittene på Langsetløkka. Sondre Rokke tok to andreplasser og en femteplass. Han ville vært selvskreven på det norske laget i Romania, men velger å stå over etter tøff reisebelastning den siste tiden – inkludert et langt opphold i Brasil.

Det er heller ikke lenge til Emil Longva bør klatre opp på pallen i menn junior. Lørdag og søndag ble det to fjerdeplasser med knappes mulig margin opp til plassen over.

I Mastersklassene vant Jonas Nermoen M 35-.39 både lørdag og søndag, og Thomas Færgestad gjorde det samme i M 55-59. Lørdag ble Øyin Wormnæs nummer to. Søndag sørget Thomas, Pål Longva og Øyvin Wormnæs for tredobbelt i M 55-59.

Ingvild Myrvang og Marion Nilsen var fornøyde vinnere i Ceresrittet for Masters.

Klubbens landeveis-Mastere deltok med bravur i Ceres sitt ritt søndag. De ble blant annet seier til Ingvild Myrvang, Marion Nilsen og Christian Wahl, mens Thomas Harjo sikret en tredjeplass.

Se resultatene fra Kalas Rye Bike Festival her.
Se resultatene fra Ceres sitt Mastersritt her.

PS: En lite malurt i begeret er det at IF Frøy går glipp av to klare medaljemuligheter i NM i gateritt lørdag. Her hadde både Oda og Aksel hatt gode muligheter.

Fornøyde gutter i 13-14 koser seg etter god innsats. Fra venstre Olav Eggen Vaa, Aslak Myhrvold, Halvor Johan Longva og Ole Sigurd Biørn-Lian.