Orienterte seg inn mot sesongstarten

Ungdomsgruppa har hatt en effektiv og innholdsrik avslutning av påskeferien, med sykkelaktiviteter både 1. og 2. påskedag.

Toppbilde: Selv aktive Frøyungdommer trenger hvile under øktene, og da kan sandkassa være god å ty til.
Foto © Trude D. Elde

påskesamlin2
Sykkelorientering kan være spennende – og frustrerende når postene ikke finnes.
Foto © Trude D. Elde

Søndag satte sju biler kursen mot Darbu for en eksklusiv guiding i NorgesCup-løypene som skal benyttes neste helg. Rittsjefen selv, Dan-Ove Gundersen tok turen for å guide oss rundt så vi ble kjent med løypene.

Fiskum har klart å lage en morsom og krevende løype til åpningen av NC rundbane, og det ble en morsom søndag med terping på linjevalg gjennom den 4,5 km lange løypa.

Sykkelorientering

2. påskedag var det klart for dagssamling fra Haraløkka. 25 ungdommer og fem voksne skulle starte dagen med sykkelorientering i Østmarka. Alle ungdommene ble delt inn i grupper på 4 og 5, med en litt eldre ”lagleder” på hver gruppe.

De tre mannlige trenerne og en pappa utgjorde det sjuende laget. Den kvinnelige treneren fikk æren av å sykle rundt og hjelpe til der det åpenbart trengtes, siden hun hadde litt innsideinformasjon om hvor postene befant seg.

Straffeminutter

Det var seks ivrige grupper som satte av gårde til skogs, mens trenerne fikk fem straffeminutter siden de tross alt var eldst og hadde skrytt på seg ekstreme kartlesing og orienteringsevner i forkant. 

Sju krevende poster skulle finnes, hver post hadde en bokstav til hver av gruppene som til slutt skulle settes sammen til et løsningsord. For å være sikker på at det ikke ble noe juks var det forskjellige bokstaver og forskjellige løsningsord på gruppene.

Nye stier

De fleste (om ikke alle) måtte ut i områder og på stier de aldri før hadde syklet. Det ble diskutert stivalg og rekkefølgen postene skulle tas på, og noen lærte seg etter hvert hvordan stup og bratte skrenter er avmerket på kart, men det var gjerne først etter at det hadde blitt klatret en del og dyttet/heiste sykler både opp og ned (ryktet sier at også de voksne fikk testet både løpe og klatreferdighetene sine, uvisst av hvilken grunn, det var definitivt ingen grunn til verken å løpe eller klatre).

Etter to timer med krevende orientering var det på tide å rette syklene mot Haraløkka igjen. Gruppe 4 med Tobias S., Ragne, Adrian og Petter var først tilbake med riktig løsningsord, til tross for at de manglet en post. Gruppe 3 hadde da allerede ankommet lunsjen, men manglet to vitale bokstaver, så de fikk ikke fram løsningsordet.

Løsningsord: Chicken

Første gruppe tilbake med alle postene på plass var trenergruppa, uten at de av den grunn hadde funnet løsningsordet, men etter noen minutter med grubling og rådslagning landet de på at det var det dekkende sykkelbegrepet CHICKEN de skulle fram til (det menes at dette er et begrep de ikke har noe forhold til, og derav brukte litt tid til å finne frem til).

Etter drøye 40 minutters venting ut i lunsjen kom omsider også gruppe 6 tilbake til Haraløkka med alle postene på plass. Det hadde visstnok surret seg litt til på post 5, og det hadde vært rimelig høyt frustrasjonsnivå blant enkelte i gruppa, da de mente at posten måtte ha blitt borte (noe den selvsagt ikke var).

Påskelunsj

I friluftsbarnehagen på Haraløkka hadde Anne og Stein hatt kjøkkentjeneste og laget lunsj til hele gjengen, og brødskiver, frukt og sjokoladekaker gikk ned på høykant blant deltakerne.

 Etter en lengre lunsjpause og litt soling på lekeplassen var det på tide å komme seg ut i skogen igjen. Denne gangen var det en drøy times hardtrening i Frøy sin NC-løype som sto på planen. På grunn av noen litt vel ivrige turgåere som har funnet ut at det bør legges stokker overalt på stiene ble noe av tiden benyttet til å få ryddet litt i løypa slik at det faktisk lar seg både sykle og gå i området.

Trenerne takker alle ungdommene for en fantastisk avslutning på påsken 2014, med god sykling, hyggelig selskap og fantastisk vær! Vi håper vi kan beholde disse forholdene ut uken og gjennom årets første helg med Norgescup i Darbu. Vi gleder oss!

Påskesamlinglunsj
Lunsj! Ytterligere kommentarer unødvendig.
Foto © Trude D. Elde

Relatert innhold