som i år arrangeres under navnet Systemkjøkken Grand Prix var starten på NC for landeveisgruppa Junior og Senior. Flere av våre var i farta denne helgen.

Toppbilde: Sebastian Kiese som lokomotiv. Følte seg pigg denne helgen og hadde ambisjoner om topp 10.

Lørdag 25. april ble det arrangert temporitt i forbindelse med NorgesCup-åpningen i Grenland.

Det var kaldt med vind og regn, og den 19 km lange tempoløypa med vending har en krevende høydeprofil i tillegg til tekniske svinger. Kun to fra IF Frøy startet, Tobias Lystad og Sebastian Kiese, begge M-Junior.

tobias-tempo
Tobias Staurvik Lystad viser oss at han kjører på totalt ujålete sokker. Tommelen opp Tobias!Foto © Hans Petter Kiese

Tobias har vært syk i lengre perioder i vinter, og bygger opp igjen formen og leverte fint resultat. Sebastian hadde en ubeskjeden ambisjon om å bli topp 5, og endte opp 4 sekunder bak 4. plassen, som ga en fin 9. plass.

NC#1 System Kjøkken GP
Søndag 26. april ble fellesstart arrangert, fire klasser M/K-jun/M/K-sen, med ulikt antall runder i en krevende 22 km løype.

IF Frøy hadde kun fem deltagere i år, 2 i M-Junior, 1 i K-Senior og to fra Frøy Oslo i M-Senior.

fellesstart-begge
Sebastian og Tobias på fellesstarten søndag. Heldigvis bedre værFoto © Hans Petter Kiese

Tobias Lystad merket sykdommen og klarte ikke å mobilisere/motivere til å følge feltet den første runden. Det var i grunn ikke så rart, gutta startet brutalt og av drøyt 100 startende var det ca 40 i tetfeltet ved første passering. Etter tre av de fem rundene var det 55 ryttere som ikke var tatt ut, og i mål kom kun 35. Nivået er høyt og de store lagene, spesielt Lillehammer og Ringerike dominerer junior-klassen.

Sebastian lå fint i feltet de første tre rundene, men måtte jobbe hardt for å tette og ha kontakt med restene av hovedfeltet. Fem ryttere hadde fått en luke til feltet etter 88 km, og farten ble høy den siste runden. Sebastian klarte en fin 10. plass, som er hans beste plassering i Norges Cup. Juniorklassen ble ikke overraskende vunnet av Tobias Foss, Lillehammer.

Frøy Oslo stilte kun med to ryttere Jon Sæverås Breivold og Kristian Engen Forbord. Vi har ikke fått noen detaljrapporter om hvordan deres ritt forløp, men begge fullførte og fikk hhv 45 og 49 plass av 125 startende. 63 ryttere gjennomførte rittet uten å bli tatt ut. Team Ringeriks-kraft dominerte dette rittet, og Frederik Wilmann tok seieren i et tremannsbrudd hvor alle var fra Ringeriks-kraft.