NM-helg med gull, sølv, bronse og gode Frøy-resultater

Emil Longva kjørte aktivt og godt og tok en flott 6. plass i NM fellesstart junior.

Det ble mange gode resultater til frøyere i en aktiv ritthelg. Tre gull i Master-NM og mange medalje, bronse i elite maraton og godt kjørt i NM fellesstart for juniorer bør fremheves.

Celine Solheim tok bronse i NM maraton for elite senior.,

Celine Solheim var eneste eliteutøver fra IF Frøy i NM i maraton terreng, som gikk under tunge forhold i Å i Heiane.  Celine kjørte veldig bra, og kom inn til bronsemedalje – sliten, med blid som alltid

I samme mesterskap tok Aleksander Hagen sølv i Masters klasse M 45-49

Samme helg gikk NM i Masters landevei i Molde. IF Frøy var godt representert både på tempo og fellesstart, og spesielt i første disiplin ble det gode resultater.

Jan Bodin i klasse menn 65-60 i Ingvild Myrvang i kvinner 50-54 tok begge gull – Jan med en margin på 2.x sekunder til erkerival Frank Aasland.

Gunnar Fjeldberg tok sølv i menn 75-79, mens Lorentz Tanner (menn 65-69), Håkon Zahl (menn 55-59) og Marion Nilsen (kvinner 60-64) alle sikret seg bronse.

Jan Bodin og Ingvild Myrvang sikret IF Frøys to gull i NM Masters tempo. Her med andre fornøyd deltakere fra klubben.

Under fellesstarten dagen etter klatret Marion helt til topps, mens Ingvild tok bronse etter en spurt der flere av kvinneklassene var involvert.

NM i landevei for eliten i Bodø gikk med gledelig mange deltakere fra IF Frøy sammenlignet med de siste årene. Spesielt var det hyggelig med fem juniorer i herreklassen, som alle gjorde et godt ritt. Emil August Longva gikk med i et avgjørende brudd, kjørte sterkt og tok en veldig bra sjetteplass etter spurtoppgjør.

I hovedfeltet satt Aksel LaForce (nummer 16), Nikolai Nilsen (36), Borgar Mæland (42) og Kristian Heggelund Dahl (46).

De kjørte aktivt og godt, og markerte seg i klubben. Men så mange ryttere til start er det mulig å kjøre som et lag – spesielt når rutinen blir bedre.

Marion Nilsen vant gull i sin klasse i NM Masters fellesstart.

Aksel LaForce deltok også i juniorenes temporitt der det ble en 14.plass. Aleksander Nilsen Yoel Medhaine stilte både i U23 og elite fellesstart henholdsvis fredag og søndag. Aleksander satt lenge i feltet, mens Yoel måtte bryte begge dager med tekniske problemer.

Denne helgen var det lite rundbaneritt i helgen. Oda LaForce var med landslaget til verdenscup i Crans Montana i Sveits. Der var det tøffe forhold, og Oda kom inn på en respektabel 19.plass i U23-klassen.

Alt i alt viste helgen bredde fra IF Frøy, med deltakelse og gode resultater på mange arenaer. Nå står NM i rundbane og kortbane i helgen for døren, før konkurransesesongen på nasjonalt nivå for en stor del tar sommerferie.

Her er alle resultatene fra NM i maraton.
Her er resultatene fra NM i tempo junior og elite.
Her er resultatene fra NM fellesstart U23.
Her er resultatene fra NM fellesstart junior.
Her er resultatene fra NM fellesstart elite.
Her er resultatene fra NM Masters landevei tempo.
Her er resultatene fra NM Masters fellesstart.

Fornøyde juniorsyklister som gjorde god innats i fellesstarten i NM lørdag.
Fra venstre Christian Heggelund Dahl, Borgar Mæland, Nikolai Nilsen, Aksel LaForce og Emil August Longva.