|

Luftig vår og flott sommer for gravitygjengen

Teodor Johnson Alexander, Markus Lia Reenskaug, Ludvik Bang-Johansen, William Johnsen, Sondre Oldervik Andersen var i storform under Göteborg Enduro.

Dette blir en bra Frøy gravity sommer – etter en fin vårsesong!

Ty Diserud Steen har full kontroll i en backflip.

Enduro-gruppen kalles nå Gravity- gruppen. Det handler om nedoversykling, enten om det er enduro, utfor eller freeride. Fortsatt er det det viktigste å ha sykkelglede, også å bli en bedre syklist.

– Noen har begynt å sykle mer konkurranser, og noen andre synes det er gøyest med Freeride eller bare finne kule nedover partier. Vi startet året med litt vintersykling for de som ville, og hadde en ordentlig kick-off med en bra treningssamling i påsken ned i Vallåsen bikepark i Sverige, forteller Eelco van Weerdhuizen, som er en av lederne i gravitygruppen.

Gjengen fortsatte med treninger på mandager og torsdager i Østmarka, og en samling i Nesbyen. Gruppen er nå så stor at vi ofte deler inn i to grupper. Det er litt tynt på trenersiden, men heldigvis får IF Frøy profesjonell hjelp av Aslak Mørstad. Vi har også hatt en økt med UpscaleGravity med Simen Smestad (Norgesmester enduro og utfor).

Mer målrettet trening ga også en del bedre resultater. Gøteborg Enduro var nok litt for tidlig, men under Mistberget Enduro kom de første Frøy pallplasseringene, og flere kommer det til å bli!

Eelco forteller at noen har også begynt å reise litt ned i Europa for å sykle utforkonkurranser i IXS-cupen. Det er en veldig bra opplevelse, og store arrangementer. Nivået blant guttene er veldig høyt ned i Europa, men vi henger ok med. IF Frøys  Tess  van Weerdhuizen er i en egen liga og vant begge rittene hun var med på.

Nå er det skoleferie, og for mange begynner et nytt eventyr i august. To av våre Gravity-syklister kom inn på WANG Toppidrett, og en kom inn på WANG Ung. Vi har en 2007-er som er i Falun (SE) hvor det er flere norske syklister som går på (sykkel)skole. Flere vurderer dette til neste år.

Sivert Groven, William Johnsen, og Tess van Weerdhuizen representerte Frøy i IXS-cupen i Willingen og Winterberg.

I tillegg har det kommet flere lag i Norge som gir unge ivrige syklister en mulighet for å utvikle seg enda mer i Gravity. Region Øst har en regionsgruppe for de som ønsker å utvikle seg innenfor enduro og utfor racing hvor en par stykker fra IF Frøy er med.

‘Makken’ har startet en utviklingslag mot Freeride hvor til og med tre av våre syklister er med, og Ibis Cycles har startet et endurolag hvor vi også har en syklist med.

Skoleferie er som regel en veldig bra tid for nedoversykling. Alle sykkelparker og destinasjoner er åpen både i Norge, Sverige og alle andre steder i Europa. De fleste mennesker er i godt humør, og som oftest er det veldig god sykkel temperatur her i Norden. Ikke minst er sykkelmiljøet i gravity veldig inkluderende og trivelig.

Etter kort tid i en sykkelpark er man som regel kjent med alle, og hvis man har teknikken som trengs kan man kjøre «tog» med andre i løypene, noe som gir et veldig godt følelse!

Med andre ord, hvis man ikke har prøvd seg på nedoversykling enda, kan vi på det sterkeste anbefale å besøke en av de sykkelparkene i Norge!

Mees van Weerdhuizen i aksjon.

Erfaring viser at sommeren er den perioden hvor gravitysyklister utvikler seg mest. På våre fellestreninger gjennom våren og høsten terper vi på teknikk, fart, styrke og kondis, men i sommer får man mengdetrening og utfordrer man sine grenser.

De som sykler i anlegg i sommer, sykler ofte mange timer om dagen med gamle eller nye kamerater, og hjelper og utfordrer hverandre med å teste nye ting. Det blir skapt kameratskap, og de aller fleste pusher hverandre på en forsvarlig måte!

Når man sykler så mye, er det spesielt viktig å ta vare på hodet, kroppen, og sykkelen! Sørg for at man drikker mye vann, spiser regelmessig og tar pauser. Sjekk sykkelen før og etter syklingen. Fokus og utstyr er viktig når man sykler nedover! Nå i sommer blir det også organisert mange Gravity arrangementer hos oss i Norge, våre naboer i Sverige og ned i Europa.

Her følger en en liste av de som vi kjenner til, og vet at en del gravity-frøyere skal være med på. Kom gjerne å se på, eller delta selv!

  • 28-29/06 Ekstremsport Veko – https://ekstremsportveko.com/program/ Vanlig Downhill race og en Urban Downhill race på fredag og lørdag
  • 29-06 Drammen Enduro https://www.facebook.com/share/k7b64JhVSunePs74/
  • 6-7/07 Åre Bike fest (og SWECUP) https://arebikefestival.com/
  • 13-14/07 NM Utfor i Hafjell https://live.eqtiming.com/72891#dashboard
  • 3-4/08 Freeride Hoppfestival i Sandvika (TRC) – info kommer
  • 3-4/08 NM Enduro i Traktorland https://live.eqtiming.com/72724#dashboard
  • 6-8/08 Makken´s RampCamp Ål
  • 8-11/08 Huckfest Bike Festival – 15 årsjubileum Ål https://www.huckfest.no/
  • 24-25/08 SWECUP i Vallåsen Bike https://vallasen.se/vallasen-velofest

Også fortsetter sykkelfesten utover september og oktober! Ha en fantastisk  god sykkelsommer alle sammen!

PS: Er du interessert i gravity kan du kontakte Eelco på epost enduro@froy.no.

Tess van Weerdhuizen er i en klasse for seg selv blant jentene i sin klasse.