|

Joker-jubel for Johannes – nå skal de eldre i ilden

Johannes Willmann på pallen i Jokermesterskapet i tempo.

Johannes Willmann sørget for en knallstart på NM-konkurransene da han tok bronse i Jokermesterskapet sist helg. Kommende helg er det de eldre og de veldige mye eldre syklistene som skal i aksjon.

Du blir ikke mye gleder av å ta medalje i Jokermesterskapet enn det Johannes Willmann viser her. Gratulerer fra alle i IF Frøy.

Johannes overrasket mange da han med ett sekunds margin sikret seg bronsemedaljen i temporittet i M13 i Jokermesterskapet. Dette var hans første topplass på dette nivået, og det var en meget fornøyd gutt som klatret opp på seierspallen.

Også i fellesstarten søndag gjorde Johannes det meget godt, med en fjerdeplass – 2.1 sekunder bak vinneren. Også Patrick Mørk var involvert i et spurtoppgjør, og endte på sjetteplass, åtte tiendeler bak vinneren.

Siste deltaker fra IF Frøy i Jokermesterskap var Edvin Sortvik Hansen, som gjorde en god innsats i den sterke M16-klassen. Jokermesterskapet gikk i Bergen. Neste år avvikles det i Oslo-området, med IF Frøy som arrangør

Etter at ungdommene gjorde opp seg imellom sist helg, er det NM i elite i Bodø og NM i Masters i Molde kommende helg.

Aksel LaForce er første frøyer som skal i ilden, i juniorklassen i temporittet. Her skulle også Mathilde Bengtson deltatt i kvinner senior, men hun måtte dessverre melde forfall til mesterskapet på grunn av sykdom

Fredag er det U23 fellesstart, der Yoel Medhaine og Aleksander Nilsen står på startstreken. Dagen etter er det gledelig at vi har fem syklister med i feltet i juniorklassen. Det er lenge siden sist klubben stilte så sterkt. De som er påmeldt er Borgar Mæland, Aksel LaForce, Nikolai Nilsen, Kristian Heggelund Dahl og Emil August Longva.

Jan Bodin. Ingvild Myrvang og Gunnar Fjeldberg sikret medalher i Nordisl mesterskap i fjor. Kommende helg er de i aksjon i NM i Molde. Foto: Håvard Solerød

Søndag er det klart for elitens fellesstart. Her prøver igjen Yoel Medhaine og Aleksander Nilsen seg i et 164 mann stort felt.

Alle rittene i NM sendes på Direktesport, så her er det gode muligheter til å følge med.

IF Frøy sender også en fyldig tropp til NM i Masters i Molde. Her har klubben gode erfaringer, og vi håper de følges opp i år.

De 13 deltakerne fordeler seg med ni starter i temporittet lørdag og ni deltakere i fellesstarten søndag.

Her ser du deltakerne fra IF Frøy i Masters-tempoen lørdag.
Her ser du deltakerne fra IF Frøy i Masters-fellesstarten søndag.

Vi gratulerer ungdommene med gode resultater i Jokermestersskapet og ønsker lykke til i helgens landeveismesterskap.

Denne flotte gjengen Frøy-ungdommer syklet NM i gateritt for vel en måned siden. Nå er de klar efor nye mesterskap-utfordringer.Fra venstre Julian Vesterhus, Borgar Møland, Emil August Longa, Eirik Rokke og Kristian Heggelund Dahl. Borgar, Emil Augiust og Kristian deltar i landeveis-NM i Bodø kommende helg. Alle stiller til start i terreng-NM i Vigrestad neste helg. Foto: Ingrid B. Helljesen