|

Nesten 700 enkeltstarter i Oslo Terrengsykkelfestival

Oslo Terrengsykkelfestival er også Nordisk mesterskap i XCO. Medaljene er flotte, og ser slik ut.

Kommende helg  – 13. og 14. august – er det klart for Oslo Terrengsykkelfestival 2022. Nesten 700 enkeltstarter skal sendes avgårde i løpet av de to dagene.

Ordinær påmelding gikk ut natt til tirsdag. Da var det 364 påmeldte i rundbanerittene lørdag, mens 328 stiller på start under kortbanerittene søndag.

– Dette er tall vi er fornøyd med. Det vil vrimle med syklister på Skullerud i helgen, og vi håper vi kan skape en skikkelig sykkelfest, sier rittleder Jørn Michalsen.

Oslo Terrengsykkelfestival er UCI-ritt for senior og junior, og er også Nordisk mesterskap i XCO (rundbane) for de samme klassene og for Masters. De betyr at det kommer deltakere fra hele Norden og Baltikum.

I tillegg er det selvsagt barneklasser og ungdomsklasser. For klassene 13-14, 15-16, junior og senior er det også regionmesterskap for Region Øst.

IF Frøy stiller sterkt med egne deltakere. Lørdag er 77 frøyere påmeldt, og søndag 75. Det betyr klubben vil sette et skikkelig preg på sitt eget arrangement.

– Jeg ønsker alle frøyere velkommen, både de som skal sykle, foreldre, støtteapparat og ikke minst de ca hundre funksjonærene som trenges for å skape et godt arrangement. Vi får en ekstra utfordring da det overraskende ble satt i gang gravearbeider på arenaområdet denne uka, men det skal vi løse, sier Michalsen.

Her kan du se påmeldte deltakere lørdag.
Her kan du se påmeldte deltakere søndag.
Her er rittet hjemmeside med tidsplaner og startlister.

PS: Værmeldingen varsler en drømmehelg med knall sol og temperaturer i øvre halvdel av 20-tallet.