|

Løypesjefen høyt oppe – med god grunn

Løypsjef Arild Busingdal hadde full oversikt – akkurat her også bokstavelig talt på en stein uten i traseene. Foto: Tobias Strøm

Løypesjef Arild Busengdal var høyt oppe under Oslo Terrengsykkelfestival – og med god grunn. Traseene ble rost opp i skyene av deltakere, lagledere og kommisærer.

Lene Østberg (til venstre) satt i sekretariatet og Trine Hansen var vaktleder,
men fylte huller som løypevakt når det ble nødvendig. Foto: Tobias Strøm

Arild er en av de som har lagt ned en kjempejobb før og under Oslo Terrengsykkelfestival. Det er krevende å finne løyper som tilfredsstiller alle fra seks år til internasjonale eliteutøvere i et lite område. Ikke minst er det slik at det i noen aldersklasser i stor forskjellig i ferdighet mellom deltakerne.

Arild har i samråd med andre i klubben laget fire forskjellige rundbaneløyper og to kortbanetrasseer i åsen rett nord for Skullerudstua. De er i stor grad naturløyper, med noen innlagte elementer. Det teble satt pris på av deltakerne, som ga meget gode tilbakemeldinger.

Det samme gjorde den internasjonale UCI-kommisæren Fulvia Tosi fra Italia. Hun gir tilbakemelding til UCI om meget fine løyper, noen Arild og hele klubben kan være stolt av. Den rutinerte kommisæren – som faktisk jobber i det internasjonale sykkelforbundet – likte også veldig godt av UCI-rittene ble kombinert med ritt for barn, ungdom og Master-ryttere.

Vidar Handal (med ryggen til) hadde full kontroll over kjøreplanene.
Alle puljene ble startet etter tidsplan. Foto: Tobias Strøm

Det var ikke bare løypene som fikk ros i helgen. Hele arrangementet fikk meget gode karakterer, og rittlederen har ikke registrert en eneste negativ tilbakemelding.

Både arenaen, som Thomas Götz har ansvaret for, og sekretariatet under ledelse av Sidsel Grøndalen, fungerte perfekt. Assisterende rittleder Vidar Handal hadde full kontroll  på lagledermøter og kjøreplaner, og Ivar Kjellhov styrte kompliserte premiesermonier med stød hånd.

Arrangementet hadde lørdag besøk av byrådssekretær for kultur, idrett og frivillighet og NCFs generalsekretær Eystein Thue Stokstad som medaljeutdelere i Nordisk mesterskap. Celia var spesielt imponert den frivillige innsatsen som ble lagt ned.

Søndag kom Oslo idrettskrets på besøk, med styreleder Marcela Bustos, nestleder Frode Jacobsen og generalsekretær Magne Brekke. De delte ut medaljer til de yngste, og fikk også en tur opp i løypene.

– Dette var kjempegøy. Idrettsgleden som lyste ut av de yngste deltakerne var fantastisk, og det var moro og nyttig å se hvordan et terrengsykkelritt kan arrangerer. Takk til IF Frøy og alle frivillige som får dette til, sa en begeistret idrettskretsleder Marcela Bustos.

Takke vil også rittleder Jørn Michalsen, som hadde gode dager under rittene.

– Nesten 100 dyktige frivillige funksjonærer gjorde at Oslo Terrengsykkelfestival ble en suksess. Her er det mange som har gjort en kjempeviktig jobb – og alle er viktig for helheten. Her har hele klubben grunn til å være stolt, sier Michalsen.

Generalsekretær Magne Brekke, kretsleder Marcelo Bustos og nestleder Frode Jacobsen (fra Bøler) koste seg da de besøkte Oslo Terrengsykkelfestival søndag.