Ned på tredjeplass i kampen om klatretrøya

Andreas Landa ligger på tredjeplass i kampen om klatretrøya i Fleche de Sud i Luxembourg.

Toppbilde: Rytterne fra Frøly-Bianchi markerer seg i Flesche de Süd

Fredagens etappe ble litt tøffere for rytterne fra Frøt-Bianchi, men kjørte likevel godt. Ikke minst lagmessig var etappen positiv.

Dagens plan var å forsvare klatretrøyen til Andreas. I den 3,5 km lange bakkeavslutningen skulle det kjøres for Oddbjørn Andersen og Kristian Forbord.

 Laget kjørte aktivt  i starten for å få Andreas avgårde og for å dekke opp andre brudd som eventuelt gikk. Andreas var veldig nære i å klare å stikke fra, men etter ca 15 km gikk det et tomannsbrudd uten at Frøy-Bianchi var representert.

 I hovedfeltet tok De Rijke ansvaret, men de fikk god hjelp av Frøy-Bianchi for å kontrollere bruddet, mot at Andreas fikk ta det siste poenget over bakketoppene i konkurransen om klatretrøyen. 

Tre klatrepoeng

Totalt fikk Andreas med seg tre poeng, men mistet dessverre klatretrøyen. Han ligger nå på tredjeplass i den konkurransen, fremdeles på skuddhold! I de knalltøffe avsluttende rundene var det dessverre ingen av gutta som hadde helt det siste trøkket, og Kristian ble beste rytter på 27. plass.

Ellers er det verdt å nevne at Halvor Tandrevold og Elias Spiksdethgjorde en god jobb for laget i dag med mye kjøring i front av feltet og henting av flasker.

Flesche de Süd fortsetter med de to siste etappene lørdag og søndag.

Relatert innhold