Takk til de som skapte drømmedagen i Østmarka

Selvsagt ble det en drømmedag i Østmarka.

Toppbilde: Her holder det med ett ord: Vakkert
Foto © Knut Sørby

Hva annet kunne det bli, med ny, spennende løype, deltakerrekord, nitidig planlegging og et vær det egentlig bare er mulig å drømme om den siste dagen i mai?

Lykkelige smil

Sykkelryttere smiler av forståelige grunner mer enn de fleste, men sjelden har smilende vært bredere enn på deltakerne i Terrengsykkelrittet lørdag. De var fornøyd med traseen, været, alle de glade tilskuerne, at colaen ved målgang var kald – og flere også med sin egen innsats.

Blant de glade var rytterne fra Hammerfest Sykkelklubb, som hadde tatt turen helt til hovedstanden for å sykle i Østmarka. De angret ikke:

– Kjempebra, terrengsykling blir ikke bedre enn dette, sa Kristian Løkke etter at han hadde kommet inn til 8.plass i klassen M 30-34 år.

Krever stor innsats

Terrengsykkelrittet er et stor og krevende terrengritt som krever mye planlegging og mange løypevakter. Rittet går få kilometer fra sentrum i Norges eneste storby, i et terreng som brukes av mange andre.

– Det hadde ikke vært mulig å arrangere Terrengsykkelrittet uten massiv innsats fra medlemme i Frøy. Mange har lagt ned en innsats langt over det som det er mulig å forvente. Jeg vil takke alle som har stilt opp for å skape et ritt det vil bli snakket om i mange år, sier Frøys leder Jørn Michalsen.

Ros til Fri Flyt

Han legger til at Fri Flyt, som arrangerer rittet i samarbeid med Frøy, har en stor del av æren for suksessen.

– Jeg kan nevne mange navn, men velger å takke alle kollektivt. Vi har medlemmer som jobbet dugnad fredag, syklet lørdag og rigget ned etter rittet. Vi har flere som fikk med hele familien på jobben, og vi har landeveisryttere som stilte opp fordi de likevel skulle ha en hviledag mellom ritt torsdag og søndag, forteller Jørn.

Vil bli bedre

Å arrangere ritt som dette krever både planlegging og improvisasjon, og det er alltid ting som ikke er godt nok. Frøy jobber nå for å gjøre denne delen av klubbens virksomhet enda bedre:

– Klubben mener det er viktig å arrangere store aktive ritt, og jeg håper våre medlemmer synes det er ok å bidra også resten av sesongen og neste år for å få det til. Takk til dere alle, sier Frøy-lederen.

Han forteller at klubben nå både jobber med å gjøre det enklere å drive ritt-og arrangementskomiteen, og å heve kompetansen hos nøkkelpersoner. Til det siste har Frøy bedt om kurshjelp fra Norges Cykleforbund.

Merkebånd på rømmen

Blant det som ikke var bra lørdag, var at enkelte ryttere kjørte feil på grunn av manglende merking. Det beklager Frøy. Løypene var merket, men forsvant uten noen rasjonell grunn lørdag morgen. Det samme gjorde flere løypevaktskilt, som må ha fått hjelp til å rømme.

IMG_4953
Bare en voldsom innsats fra Frøy-medlemmer som stilte som sektorledere, løypevakter, i sekretariatet, til rigging og andre oppgaver gjorde det mulig å gjennomføre Terrengsykkelrittet på en god måte. Her er det Kristin Johannessen som tar i mot en vest brukt under rittet
Foto © Jørn Michalsen