|

Nå starter rittsesongen i terreng

Disse fire er blant frøyerne som skal forsvare klubbdraktene i terrengsykkelåpningen. Fra venstre Aleksander Nilsen, Henrik Farstadvoll, Martin Farstadvoll og Sebastian Robles Larsen. Foto: Thomas Götz.

Lørdag 23. april starter rittsesongen i terreng. Vigrestad på Jæren er arena for de første Norgescuprittene.

Ca 250 deltakere er påmeldt, og 26 av de kommer fra IF Frøy. Bare våre naboer i Rye har flere syklister med i sesongpremieren. Ritthelgen består av tempo (XCT) lørdag og rundbane (XCO). XCO søndag har status som UCI-ritt kategori 2.

Forholdene og været på Jæren er strålende, og dyktige og ivrige arrangører vil ganske sikker sørge for flotte ritt.

Naturlig nok er det færrest deltakere fra IF Frøy blant de yngste, men vi har deltakere fra 11-12 år og oppover. IF Frøy har dominert juniorklassene i rundbane og kortbane de siste årene. Nå har mange av disse rytterne blitt seniorer, og det blir spennende å se hvordan frøyerne gjør det i sitt første år der.

Samtidig har juniorklassene fått påfyll nedenfra, og IF Frøy stiller fortsatt sterkt både der og i 15-16.

Allerede om en uke er det en ny ritthelg, nå på Langsetløkka i regi av Sportsklubben Rye. Her er alt over 50 frøyere påmeldt, men det er plass til mange flere. Det gjelder ikke minst for Frøy Kids og Masters. Her er det ritt både fredag, lørdag og søndag.

Senere i sesongen skal også IF Frøy samle de beste terrengsyklistene. Oslo Terrengsykkelfestival arrangeres på Skullerud 13. og 14. august. Der blir det rundbane lørdag og kortbane søndag – og festivalpakken består av rekruttritt, ungdomsritt, UCI-ritt, Nordisk mesterskap, Norgescup og Masterscup.

Vi ønsker alle deltakere lykke til på Jæren og senere i sesongen.

Her kan du se deltakerlisten og senere resultatene fra lørdagens temporitt på Vigrestad.

Her kan du se deltakerlisten og senere resultatene fra søndagens rundbaneritt på Vigrestad.