Martine norsk mester!

Martine Opsahl tok en suveren seier og ble norsk mester i juniorklassen i terreng rundbane lørdag. Søndag stod hun for en minst like god prestasjon, da hun ble nummer to i sprinten – i en felles klasser for juniorer og seniorer.

Toppbilde: Martine Opsahl var helt suveren i juniorklassen under rundbanerittet i terreng-NM
Foto © Lena Øverbye

martine _pall
NM-trøya er et synlig bevis på at Martine Opsahl er norsk mester.

Martines prestasjoner var de beste av mange gode av Frøy-ryttere under helgens terreng-NM på Konnerud. Andre vinnere var Oda LaForce – som var best både i rundbane (XCO) og sprint (XCE), Helena Nyhus i rundbane, og Nina Malme Gulbrandsen, som over overlegen i kvinner 45-49 år rundbane.

Triumfferd

Suveren var også Martine lørdag. Hun kom i mål halvannet minutt foran sølvvinneren, Siri Aarthun Hodnesdal fra Hafrsfjord. En del av ryttere som ofte er med i toppen hadde ikke dagen, og dermed ble det en triumfferd for Martine fra Frøy.

Søndag var det klar for sprint, hvor det bare er en NM-klasse – for alle som er 17 år og eldre. Igjen syklet Martine kjempegodt, og kom inn på sølvplass, bak Ingrid Sofie Bøe Jacobsen.

Tøff konkurranse

Det hører med at Ingrid fra Halden har vunnet samtlige offisielle norske mesterskap i sprint, og også har VM-medalje fra distansen. Etter løpet sa gullvinneren til Halden Arbeiderblad at hun ikke har hatt så hard konkurranse i noe norsk mesterskap som hun fikk i år. Det forteller mye om Martines prestasjon.

– Martines prestasjoner er veldig gode. Vi er Frøy er stolt over hva hun får til, og Martines fremgang i år viser hva hardt treningsarbeid kan føre nå. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Vidar Handal, som er leder for terrenggruppa i IF Frøy.

Han var også veldig fornøyd med mange andre gode resultater, ikke minst fra andre ungdomsryttere. Oda LaForce sikret seg to førsteplasser, mens Helena Nyhus stod øverst på pallen en gang.

– Dette viser at det gjøres mye godt i terrenggruppen, påpeker han.

Topp tre-plasseringene

Her er alle topp tre-plasseringene fra Frøy under mesterskapet:
Martine Opsahl – nummer 1 og norsk mester i kvinner junior elite XCO
Martine Opsahl – nummer to i kvinner 17+ ECE
Nina Malme Gulbrandsen – nummer 1 og norsk mester i Masters kvinner 45-49 XCO
Oda LaForce – vinner K14 XCO
Oda LaForce – vinner K13-14 XCE
Helena Nyhus – vinner K 15 XCO
Coli Eick – nummer 3 Masters menn 45-49
Henrik Eckmann Farstadvoll – nummer tre M 13-14 XCE

Se alle resultatene via lenker til høyre.

Martine_pall_sprint
Junioren Martine Opsahl fra Frøy ga Ingrid Sofie Bøe Jacobsen tøffere kamp om NM-trøyene i sprint enn Halden-rytteren noen gang har fått.
Foto © Lena Øverbye