Velkommen til Sørmarka Masters 19. og 20. august

IF Frøy ønsker velkommen til Sørmarka Masters med tempo og gateritt lørdag 19. august og fellesstart søndag 20. august. Alle tre rittene inngår i Masterscupen, og totalt er det mulig å sikre seg hele 1500 poeng for de som vinner alle tre rittene.

Toppbilde: Gaterittet i Sørmarka Masters gikk lørdag ettermiddag
Foto © Ola Morken

Oppdatert: Klikk her for viktig praktisk informasjon til deltakerne

Påmeldingen er nå åpen via EQ Timing – du kan også bruke lenken til høyre på siden. Du kan melde deg på rittene enkeltvis, eller alle tre rittene samlet med rabatt.

IF Frøy skal arrangere nordisk mesterskap i Masters landevei i 2018. Fellesstartløypa som kjøres i Sørmarka Masters er aktuell som trase for neste års mesterskap, og vi håper derfor flest mulig blir med og tester den.

Sørmarka Masters temporitt

Rittet har start og mål på Siggerud (samme sted som Masters-NM i 2014), og går tur-retur langs riksvei 154 med vending før krysset ved Jørgensrud. Se kart og høydeprofil via lenke til høyre. Løypa er 14 km lang.

Første start er 12.00 lørdag 19. august.

Temporittet har også en klasse for tandemsyklister. Det rittet inngår i Region Øst tandemcup.

Sørmarka Masters gateritt

Gaterittet går i lukket løype på Drømtorp i Ski. Løypa er 1.2   kmlang. Se kart over løypa via lenke til høyre.

Alle herreklasser til og med M60 og alle kvinneklasser til og med K50 sykler 30 minutter pluss tre runder.

Øvrige klasser sykler 20 minutter pluss to runder.

Første start er 15.00 lørdag 29. august. Puljer og nøyaktig starttidspunkt bestemmes ut fra antall deltakere.

Sørmarka Masters fellesstart

Rittet har start ved Drøbak skole og mål ved Amfi Drøbak.

Løypa består av en rundløype på 33.2 km på flotte småveier i Follo, samt 2.6 km hver vei til og fra start og mål. Se kart over løypa og høydeprofil via lenke til høyre.

M30 til og med M55 og K 30 til og med K40 kjører tre runder – til sammen 104,8 km

Øvrige klasser kjører to runder- til sammen 71,6 km.

Første start er 10.00. Nøyaktige starttidspunkter kommer senere.

Løypebeskrivelse
Det kjøres masterbil til rundkjøring ved AMFI Drøbak City der tidtakingen. Herfra følges riksvei 152 til Ås. I rundkjøring etter Ås tar vi til høyre langs Kroerveien til denne deler seg ved Kroer. Her tar vi til høyre langs FV51, og holder til venstre når Kroerveien svinger mot Vestby. Vi fortsetter til vi passerer Garder kirke. Her følger vi Garderveien tilbake til denne møter Osloveien rett sør for Vestby. Vi kjører ut på Osloveien og over E6. Her tar vi til høyre og inn på Hvitstenveien. Vi kjører så til høyre inn på Galbyveien og kjører denne tilbake til den møter riksvei 152. Her tar ryttere som skal kjøre flere runder til høyre mot Ås. Mens de som skal mot mål tar til venstre og kjører tilbake til mål ved AMFI Drøbak City.

STRAVA – løype

Løype på YouTube

Sekretariat

Det blir sekretariat på Sørmarka konferansesenter, Enebakkveien 625 fredag 18.august fra 18.00 til 19.00. Startnummer kan også hentes inntil en time før start på startstedene. Det brukes samme startnummer i alle tre rittene.

Tidtaking

Det brukes Emit-brikker. Deltakere uten personlig brikke kan leie for 200 kroner for alle tre rittene eller hundre kroner for enkeltritt.

Påmeldingsfrister

Ordinær påmelding: Onsdag 16. august klokken 23.59
.Etteranmelding til dobbel pris: Fredag 18. august klokken 17.00.

Overnatting

Sørmarka konferansehotell tilbyr gode priser for overnatting og bespisning. Nærmere deltajer om priser og bestilling kommer senere.

Har du spørsmål vedrørende arrangementet, kan du sende en epost til rittleder Jørn Michalsen via lenke til høyre.

Sørmarka_hotell
Sørmarka Konferansehotell ligger idyllisk til med kort avstand fra alle tre rittene. Her blir det muligheter for å sove og spise godt under Sørmarka Masters
Foto © Sørmarka