Årets heftigste ritthelg

Toppbilde: Terje Hullstein, Ketil Ervik og Hans Petter Kiese samlet opp en av de tunge bakkene mot Hemsedal under NM Masters landevei i juli.
Foto © Jørn Michalsen

Sørmarka masters

19. og 20. august inviterer IF Frøy alle landeveissykelistene på Østlandet til et eget masterrittarrangement. Ritthelgen vil bestå av et temporitt, et gateritt og en fellesstart. Jørn Michalsen som er leder for Sørmarka masters – som er det offisielle navnet på disse rittene forteller at løypene ikke er helt klare men at arrangementet vil foregå i naturskjønne omgivelser i Follo, og at det legges opp til varierte og spennende løyper.

Granfondo Don Pedro

Den 10. juni skulle IF Frøy vært teknisk arrangør for Granfono Don Pedro, men pga. sykdom har vi måtte utsette dette arrangementet. Også her er det alltid engasjerte Jørn Michalsen som er leder for IF Frøy sin stab. Jørn forteller at én etter mange overveielser sammen med Dag Erik Pedersen har funnet at den beste dagen for dette arrangementet vil være lørdag 19. august, altså samme helg som Sørmarka masters. Det er selvfølgelig ikke optimalt å gjennomføre disse rittene samme helg, men rittkalenderen er mer eller mindre satt, og Jørn forteller at én derfor ikke har klart å finne noen annen løsning.

Stort løft

Grandfond Don Pedro vil generere store inntekter til klubben, penger som vi kan bruke på klubbens ulike treningstilbud, kommenterer Amund Røsaas, leder i IF Frøy. Det er derfor viktig at vi lykkes med dette arrangementet. Vi bør også ha som ambisjon å gjøre Sørmarka master til årets kuleste masterhelg forteller Amund engasjert. Rittene vil være vår eksamen og test for om Frøy greier å gjennomføre Nordisk masters – landevei –  2018 som klubben er tildelt.

Amund og Jørn ber derfor klubbens medlemmer om å holde av helgen 19. og 20 august. Skal klubben lykkes med disse arrangemenene avhenger av om vi får mange frivillige slik at vi greier å gjennomføre helgen på best mulig måte. Amund og Jørn oppfordrer derfor våre medlemmer om å sjekke kalendere, og holde av denne helgen hvis mulig. Dere vil etterhvert få en mail, eventuelt en annen henvendelser fra Finn Aslaksen som står for innkalling av mannskap.