Magne fornøyd med fellesstarten

Magne Lilloe stilte i nyvinningen fellesstart fra Trondheim i Styrkeprøven lørdag – og vant spurten i hovedfeltet. «Min enkleste tur fra Trondheim noen gang», var hans kommentar.

Toppbilde: Magne Lilloe representerte Frøy-drakten med stil og ære under fellesstarten fra Oslo til Trondheim lørdag.

MAgne_portrett
Magne Lilloe

Frøy hadde ingen felles gruppe fra Trondheim denne gangen. Ti ryttere var likevel med på distansen – med forskjellige mål. Magne hadde som ambisjon å komme høyt oppe i fellesstarten, og var ikke helt fornøyd med at hovedfeltet ble kjørt fra av fire mann alt før Hjerkinn.

Vinneren var for sterk

– Vi så at de fire stakk, men jeg regnet med at de skulle bli kjørt inn ganske lett. Jeg visste ikke hvem vinneren Audun Fløtten var, eller hvor god han var, forteller Magne.

Hovedfeltet fikk sekundering nedover Gudbrandsdalen på at de lå ca. fire minutter bak utbryterne – og var ikke redd den avstanden var for lang. De droppet siste matstasjon for å kjøre inn bruddet, da de fikk beskjed om at de lå et kvarter bak.

Løpet kjørt

– Da skjønte vi at løpet var kjørt, og det gikk relativt bedagelig mål. Jeg satset på å ta spurten, og det klarte jeg, fortalte Magne Lilloe.

“Relativt bedagelig” ga en sluttid på 15.26.19.

Tidligere har han blant annet kjørt med Rye-Ekspressen fra Trondheim, og mener fellesstart er noe helt annet.

– Med de raske lagene er det full rulle alt fra bakkene opp til Heimdal, og du må bidra hele tiden. I fellesstarten er det mer mulighet til å hvile, påpeker han.

Skal delta i NM fellesstart Masters

Han likte konkurranseformen, og stiller gjerne neste år – men da helst dersom konkurransen blir et aktivt ritt. I år måtte fellesstarten arrangeres som turritt på grunn av problemer med å få politivakter.

Nå forbereder Magne seg til Jotunheimen Rundt, før han skal sykle NM fellesstart Masters i Hallingdal, der han stiller i klassen 45-49 år.

– Den løypa starter med en ni kilometer lang bakke, så den passer Trondheim-Oslo-bein som jeg har, sier han.

Disse startet også fra Trondheim

De ni andre tøffe frøyerne som startet fra Trondheim var Hanne Eldby, Jon-Terje Bekken, Thomas Hauge, Kurt Bye, Bjørn Atle Årbog, Anthony Dinning, Tor Ovddvar Berge, Håkon Aleksander Bolstad, Fred Grønnerød og Jacob Risdal Otnes.

De fortjener alle en ekstra applaus for innsatsen

Du finner resultatene til alle som syklet fra Trondheim og for fellesstarten via lenke til høyre.

Relatert innhold