|

36 gode frøyere er klare for terreng-NM

Nikolai Nilsen (nummer 106) og Kristian Heggelund Dahl er blant de som skal kjempe om NM-medaljer i NM. De sykler i juniorklassen, der Norgescupleder og hjemmefavoritt Linus Aksnes (nummer 102) er favoritt. BIldet er fra Oslo Terrengsykkelfestival for tre uker siden. Foto: Ingrid B. Helljesen.

IF Frøy er største klubb under NM i rundbane og kortbane, som arrangeres i Vigrestad lørdag 28. og søndag 29. juni. Vi har også mange kandidater til topplasseringer.

Vi stiller med 36 deltakere både i XCO lørdag og XCC søndag. Det er noe flere enn SK Rye. De to klubbene har desidert flest syklister med i mesterskapet.

Konkurransen er tøff i mange av klassene. Det gjelder ikke minst i menn elite, der OL-deltaker Knut Røhme fra Romeriksåsen er en favoritt – dog ikke veldig klar. Han får sterk konkurranse blant annet fra Martin Farstadvoll fra IF Frøy. Det blir også spennende å se hva Laurits Pete får til.

Det kåres offisielle mestere også i U23-klassene under NM, selv om det er en start for menn og kvinner senior. Det gir et ekstra spenningsmoment i klassene. Mange av IF Frøys deltakere holder U23-alder.

Sondre Rokke er normalt også en av favorittene blant eliteherrene, men han har dessverre vært syk den siste tiden. I skrivende stund er det uklart om Sondre stiller til start.

Blant kvinner elite er fem av 15 deltakere fra IF Frøy. Størst mulighet til topplassering har Oda LaForce. Hun var suveren i begynnelsen av sesongen, men har fått sterkere konkurranse etter hvert. God kjøring i verdenscupen sist helg tyder på at formen er bra.

Øvrige deltakere fra IF Frøy er Helena Nyhus, Henriette Götz, Madeleine Götz og Celine Solheim.

Også i menn junior har IF Frøy en tredjedel av deltakerne – ti av 30. Her kan mange kjempe om medaljer – De som stiller er Aksel LaForce, Nikolai Nilsen, Emil August Longva og Elias Ekroll Bjerke, Kristian Heggelund Dahl, Julius Vesterhus-Jacobsen, Truls Lutnæs. Eirik Rokke, Christian Holm og Borgar Mæland.

I kvinner junior er Petra Rønning klubbens deltaker.

Også i ungdomsmesterskapet er det mange gode deltakere fra IF Frøy. Her er det rene aldersklasser, så sjansen for gode resultater er bedre enn i Norgescupen.

NM i terreng er også en sosial begivenhet, som mange ser fram til. Vi ønsker alle deltakerne og ledere fra IF Frøy lykke til – og håper dere får hyggelige sykkeldager med klubbvenner og sykkelvenner fra andre klubber.

Dersom du ikke får dratt til Jæren, kan du likevel få med deg ritt via Direktesport. Du finner sendingene i nettutgavene til Amedias aviser (for eksempel Avisa Oslo og Nordstrands Blad) eller hos direktesport.no.

Deltakerlister og resultater fra rundbanerittet lørdag finnes her.

Deltakerlister og resultater fra kortbanerittet søndag finnes her.