|

Fire nordiske mesterskap til IF Frøy

Martin Farstadvoll var en av fire frøyere som ble nordisk mester i XCO på hjemmebane lørdag. Foto Tobias Strøm

Martin Farstadvoll, Thomas Færgestad, Katrine Hofstad og Kristel Linnea Mulelid sikret seg alle tittel som nordisk mester under lørdagens rundbaneritt i Oslo Terrengsykkelfestival.

Også Jonas Nermoen, Berit Benjaminsen og Mariama Jammeh kom på pallen med hver sin sølvmedalje.

Martin Farstadvoll øverst på seierspallen som nordisk mester for junior. Foto Tobias Strøm

Martin stod for kanskje den beste sportslige prestasjonen i et sterkt juniorfelt med 37 startende fra fire land. Han knuste konkurrentene , og kom i mål godt over minuttet før nestemann. Nå venter VM i rundbane i Frankrike for Martin. Vi ønsker lykke til.

Lørdagens mest uheldige var Jonas Nermoen, som var klart raskest av alle Masters-rytterne. En punktering ødela for det som ville vært en soleklar nordisk tittel. Ekstra irriterende for Jonas, som mistet et norsk mesterskap i maraton da han fikk teknisk problemer under NM på Skullerud i mai.

Aksel LaForce hadde også en god helg. Lørdag var han helt suveren på siste runde, og kom i mål med god margin til svenske Anton Unger og hans tøffe norske konkurrent Linus Aksnes.

Martin Bringsjord stod for gode prestasjoner i klasse menn 11-12 år, med andreplass i XCO og seier i XCC. Foto Tobias Strøm

Til sammen stilte 66 frøyere på startstreken lørdag, og var med på å skape en sykkelfest. Mange gjorde meget gode prestasjoner, og alle hadde et flott ritt. Det gjelder ikke minst de yngste syklistene. Det er en styrke for klubben at vi har mange deltakere på alle nivåer. Takk til alle våre syklister som var på plass.

Søndag var det kortbaneritt, og også her markerte IF Frøy seg sterkt. Både Aksel LaForce og Martin  Farstadvoll vant for andre gang på to dager. Jonas Nermoen, Dagfinn Bang-Johansen, Colin Eick og Pål Gulliksen gikk til topp i sine klasser i menn 70-75.

Startlistene for XCO (rundbane) lørdag finnes her.
Startlistene for XCC (kortbane) søndag finnes her.

Her finnes gode bilder av frøyere i aksjon, tatt av Tobias Strøm.

Fire frøyere var med da Ja, vi elsker ble spilt for medaljevinnerne blant Masterskvinnene. Fra venstre Kristel Linnea Mulelid, Katrine Hofstad, Mariama Jammeh og Berit Benjaminsen. Foto: Tobias Strøm