|

– Funksjonærer, dere gjorde en fantastisk jobb!

Mange funksjoner skal fylles under sykkelritt. Løypevakter er blant de viktigste – her fra Oslo Terrengsykkelfestival. Foto: Ingrid B. Helljesen.

Her er en hilsen fra sjefskommisær Armando Esteves til alle IF Frøys funksjonærer under Oslo Terrengsykkelfestival: – Dere gjorde en fantastisk jobb.

Sjefskommisær Armando Esteves roste IF Frøys funksjonærer under Oslo Terrengsykkelfestival. Det samme gjorde hans norske kolleger. Fra venstre Lars Gaarder, Anny Slettemoen, Armando, Svein Erik Torp og Asgeir Mamen. Foto: Ingrid B. Helljesen.

Rittleder Jørn Michalsen legger til at den attesten gjelder funksjonærene på alle klubbens ritt den siste uka – og rittene i Oslo tredagers i mai.

Den portugisiske sjefskommisæren hadde bare positive kommentarer etter Oslo Terrengsykkelfestival lørdag og søndag. Han sa at både løypene, arenaen og rittorganisasjonen holdt verdenscupstandard.

– Det var en hyggelig tilbakemelding, og de norske kommisærene var like positive med hensyn til den delen av Oslo sykkelfestival som ikke var Internasjonalt (UCI)-ritt. Alle som ha bidratt kan være stolt over deres bidrag og klubben til tilhører, fortsetter Michalsen.

Han legger til at han er imponert over den positive holdningen til å hjelpe til som er hos klubbmedlemmene, enten det er veteraner, aktive, og foreldre til store og små.

Thomas Götz (stående) i trivelig prat med andre frøyere under Terrengsykkelrittet. Foto: Ingrid B. Helljesen

– Riktignok er det alltid litt mas for å få alle funksjonærer på plass, men det går alltid. Når medlemmer kommer på stadion uten å være registrert, blir jeg nesten rørt. Det viser hjerte for IF Frøy. Og alle som kommer, får viktige oppgaver. Vi kan aldri få for mange funksjonærer.

IF Frøy har nå arrangert åtte ritt i sju forskjellige øvelser på en måned. Hederen går til alle som har bidratt fra temporittet i Oslo tredagers 10. mai til kortbanerittet i Oslo Terrengsykkelfestival 9. juni.

– Bredden i disse rittene er unik – fra NM, UCI-ritt og Norgescup til lavterskelarrangementer for barn. Jeg mener at ingen andre klubber i Norge har viljen, gjennomføringsevnen og medlemmer som bidrar til å kunne få til dette, påpeker rittlederen.

Her er det rittlederen sa om funksjonærebe etter Oslo Terrengsykkelfestival.

Det er ingen overdrivelse å si at både unge og eldre bidro under Oslo Terrengsykkelfestival. Foto: Ingrid B. Helljesen.

Han trekker fram noen nøkkelpersoner som har vært helt avgjørende for suksessen. Blant dem er Thomas Götzt, som var arenasjef i fem ritt på åtte dager. Han legger ned en utrolig innsats, har full kontroll og gjør også jobber som ikke er hans. Innimellom er han også støtteapparat for de aktive.

– Vi i IF Frøy kan være lykkelig for å ha en ressurs som Thomas. Han er unik, sier Jørn Michalsen.

Andre nøkkelpersoner i terrengsykkelrittene er assisterende rittleder Vidar Handal, løypesjef Arild Busengdal og sekretariatsansvarlig Sidsel Grøndalen. Sistnevnte hadde oppgaven i alle åtte rittene som IF Frøy har gjennomført den siste måneden.

Også kommisærene og vår faste speaker Ola Bustad og like trofaste tidtaker Jostein Tofte, må nevnes.

Vidar Handal hadde full kontroll over rittavviklingen i Oslo Terrengsykkelfestival. Foto: Ingrid B. Helljesen

I løpet av den siste måneden har klubben også etablert kiosk på de fleste arrangementene., med Elisabeth Berger Longva som primus motor.

Det har gitt gode inntekter, i tillegg til at det skaper god stemning på arenaen. Tusen takk til alle som bakte kaker og hjalp til i kioskene.

Resten av årets sesong blir roligere med hensyn til egne ritt, med Holmenkollen sykkelfestival, Oslo Landeveiscup og Norgescup sykkelkross – pluss våre klubbmesterskap.

Her er nesten alle funksjonærer på plass, så rittlederen slipper å sende ut masete eposter med ønske om å få flere funksjonærer.

2025 blir et like aktiv arrangørår, blant annet med NM i terreng, Jokermesterskap (for ungdom) på landeveien, og Oslo Tredagers. Planleggingen er godt i gang. Vi gleder oss!

Elisabeth Longva Berger (med ryggen til) hadde ansvaret for kioskene.
Hun fikk god hjelp av mange
– som Moulouk Serjei under Terrengsykkelrittet.
Foto: Ingrid B. Helljesen

Ola Bustad er en engasjert speaker – uansett gren og alder på utøverne. Her er det unge frøyere og en kompis fra Rye som intervjues for start.
Foto: Ingrid B. Helljesen