Jan jublet for ny VM-medalje

Jan Bodin var redd for velt i den tekniske løypa. Derfor gikk han i brudd så fort masterbilen slapp. Der ble han til mållinjen var passert og VM-bronsen sikret.

Toppbilde: Jan Bodin viser fram sin andre VM-medalje fra Masters-mesterskapet i Danmark
Foto © Jørn Michalsen

Frøyjubel
Ryttere og støtteapparat fra Frøy jubler sammen med Jan for hans VM-medalje. Fra venstre Roger Arenberg, Anne-Mette Klokkerud, Peder Eriksson, Ches Becker (delvis skjult). Sidsel Grøndalen, Ketil Ervik og Wenche Madsen Eriksson.Foto © Jørn Michalsen

Det betyr over 16 mil i brudd, først alene, så sammen med den svenske sølvmedaljevinneren og deretter med den tyske VM-mesteren.

Holdt høy fart

– Svenske Tommy Flognfeldt var kjempesterk, og bidro mest. Jeg jobbet nest mest, og tyskke Enrico Busch minst. Sammen holdt vi så høy fart at feltet bak bestående av 129 ryttere  ikke hadde sjanse til å ta oss igjen, forteller Jan etter sin andre VM-medalje på tre dager.

Fellesstarten i Masters-VM gikk sør for Aalborg i en teknisk og krevende løype. Den mestret Jan veldig bra. I spurten lå han lenge an til sølv, men var veldig fornøyd selv om det ble bronse.

Frøy-pr
VM i Masters skapte god pr for Frøy. Her profilerer Jan Bodil klubben litt ekstra…Foto © Jørn Michalsen

– Før VM tenkte jeg bare på tempoen, og hadde ikke planlagt fellesstarten veldig nøye før lørdag. Før starten angret jeg litt på at jeg stilte. Det gjør jeg ikke nå, sier jernmannen fra Kolbotn.

Wenche ble nummer 11

Til sammen deltok åtte Frøy-ryttere i fellesstarten. Nest beste resultat fikk Wenche Madsen Eriksson i kvinner 50-54. Hun hang lenge med i teten, og kom til slutt inn på en 11.-plass. I samme klasse ble Christin Becker nummer 19, mens Trine Hansen punkterte og kom langt bak.

Høyt nivå i yngste klasse
Roger
Roger Arenberg forteller hvordan han havnet i felt og hvordan resten av rittet forløp seg. Nærmest Anne-Mette Klokkerud og Sidsel Grøndalen, som begge også veltet – og som måtte bryte rittetFoto © Jørn Michalsen

Thomas Jansen var småsyk etter temporittet, men stilte likevel til start i klassen menn 19-34 år. Den hadde nesten 200 deltakere, og Thomas fikk føle farten blant ryttere på et meget høyt nivå. Han ble nummer 63 av 143 fullførende, og så seg fornøyd det.

De tre siste rytterne fra Frøy var alle utsatt for velt. Sidsel Grøndalen gikk i bakken etter bare sju kilometer, og ødela girsystemet. Dermed var rittet over før det var i gang for hennes del. Samme skjebne ble Anne-Mette Klokkerud til del litt senere ut i løypa.

Roger Arenberg var med i en velt alt etter to kilometer, men syklet helt til mål med ødelagt sykkeltøy og gir. En imponerende prestasjon.

Miljø skaper mestere

Til tross for disse uhellene, ble det et fantastisk mesterskap for Frøy, som ble beste norske klubb med ett gull, ett sølv og to bronse. Store gratulasjoner er på sin plass.

Prestasjonene ble også lagt merke til av de andre rytterne på det norske laget. Flere spurte hva Frøy gjør som skaper slike mastersryttere. Ekstra hyggelig er det da at våre VM-deltakere trekker fram det gode miljøet som en viktig faktor . selvsagt i tillegg mye har trening og god treningskultur.

Fem norske medaljer

Fellesstarten ble en god dag for det norske landslaget som helhet. Sissel Vien fra Follo kjørte meget sterkt, og tok gull, Kristin Falck fra Rye og Elisabeth Solberg fra Råholt sølv, mens Camilla Hott fra Råholt sørget for den femte norske medaljen i Masters-VMs fellesstart.

Medaljevinnere felles
Denne gjengen sikret norske medaljer under fellesstarten i VM. Fra venstre Camilla Hott (bronse), Kristin Falck (sølv), Sissel Vien (gull), Elisabeth Solberg (sølv) og Jan Bodin (bronse).