Sebastian og Vegard suverene i fellesstarten

Junioren Sebastian Kiese og 13-åringen Vegard Stokke var suverene i puljene som syklet henholdsvis to og en runde under klubbmesterskapet i fellesstart tirsdag – som var første del av Frøy tredagers. Se bildekarusell fra rittet under.

Toppbilde: Vegard Stokke er batre 13 år, men knuste seniorene Trine Hansen og Per Allan Dahl Johansson (raskeste mann av enrunderne) i den avgjørende bakken.
Foto © Haakon Selje

KM_Fellesstart_201500
KM_fellesstart2015_Sebastian
Sebastian Kiese over målstreken i ensom majestet. Hovedfeltet kom fire minutter etter i mål.Foto © Haakon Selje

Vegard har imponert i hele år, og det gjorde han også i Frøys klubbmesterskap. Klassen 13–14 startet sammen med alle kvinneklassene, og de mennene som nøyde seg med en runde. Vegard knuste alle – og blant dem også en fersk verdensmester.

Vegard knuste verdensmesteren¨

Vegard,den ferske verdensmesteren Trine Hansen og Per Allan Dahl Johansson stakk tidlig fra hovedfeltet blant dem som syklet en runde. Etter at de tre hadde rundet ved Klemetsrud og var på vei opp den siste lange bakken, slo Vegard til. De to seniorene var sjanseløse da unggutten tråkket til. I mål var Vegard 49 sekunder foran – ren utklassing, altså

Trine Hansen ble likevel klubbmester på landeveien for kvinner senior. Det samme ble Henriette Bakkeli Götz i kvinner 13–14.

Suveren Sebastian
KM_fellesstart2015_Henriette_
Henriette Bakkeli Götz – som vant kvinner 13-14 år, poserer gjerne med Frøys ferske verdensmester Trine Hansen. Aldersforskjellen er 36 år – noe som viser at Frøy har gode ryttere i alle aldersklasser.Foto © Haakon Selje

Blant rytterne som syklet to runder var Sebastian Kiese helt suveren. Han og Jon Flydal stakk tidlig, men ved første runding i rundkjøringen ved Vik slapp Jon selg tilbake til hovedfeltet. Fra da handlet alt om Sebastian, som økte og økte og kom i mål i ensom majestet – nesten fire minutter foran Thomas Jansen.

Siden Sebastian er juniorrytter, ble det klubbmestertittel i senior til Thomas. I menn 15–16 år ble det seier til Håkon Grude.

Både han og Allan Dahl Johansson, Tobias Staurvik Lystad og Teodor Eriksson i juniorklassen kom inn med hovedfeltet av seniorer. Sterk kjørt!

Klubbmesterskap er gøy!
KM_fellesstart_vinnere
Henriette Handal (til venstre) kjemper blant annet med fellesstartvinner Trine Hansen om sammenlagtseieren i kvinneklassen. Her med junioren Sebastian Kiese, som var raskest blant de som syklet to runder, Håkon Grude, som vant menn 15-16 år og seniorvinner Thomas JansenFoto © Haakon Selje

Like viktig som topprestasjonene tirsdag var det at det var mange blide ryttere – som fortalte at de hadde hatt et morsomt ritt sammen med klubbkameratene. Og det er aller viktigst i disse mesterskapene.

Frøy tredagers fortsetter onsdag med terreng på Grønmo og tempo ved Hvervenbukta torsdag.

Vil du etteranmelde deg, kan det gjøres senest 30 minutter før start. I terrengmesterskapet er det alt påmeldt 83 deltakere.

Kamp om sammenlagtseirene

De mest prestisjefulle klubbmestertitlene kåres sammenlagt, med bruk av plassiffer de tre disiplinene. Det er spenning i flere av klassene. I herreklassen vil Thomas Jansen få sterk konkurranse fra terrengspesialister som Jon Flydal. Her gjelder det å kjempe om hver eneste plassering.

I kvinneklassen ligger naturligvis tempospesialist Trine Hansen godt an etter onsdagens seier, men gode terrengryttere som Henriette Handal og Wenche Madsen Eriksson kommer rett bak plasseringsmessig.

Se resultater og startlister

Resultatene fra fellesstarten ser du via lenken til høyre. Det samme gjør foreløpig startlister for terrengrittet og temporittet.

KM_fellesstart2015__Ernø
Lars Petter Ernø var en av mange ryttere som koste seg under klubbmesterskapet. Mange setter pris på fellesstart med klubbkamerater.Foto © Haakon Selje