Jaktet UCI-poeng i Danmark

Som førsteårs senior starter Frøys Henriette Handal på bar bakke når det gjelder UCI-poeng.

Toppbilde: Henriette Elvrum Handal la seg på hjul til tidligere verdensmester Annika Langvad i UCI-rittet i Viborg.

Dette gir dårlig seeding i internasjonale ritt.  Deltakelse i ritt med UCI-klassifisering gjør det mulig å bedre situasjonen.

Den danske motsatsen til Norgescupen, SRAM-ligaen, hadde denne helgen et kategori 1-ritt, tilsvarende det IF Frøy arrangerer i september.

Mange høydemeter

Til tross for at Danmark er et flatt land, hadde Viborg CK klart å komponere en rundbaneløype med hele 148 høydemeter pr runde. Løypa gikk på skogsbunn og naturlig sand- og grusstier.

Det var derfor mulig å holde høy fart både oppover og nedover. Løypa stilte større krav til kapasitet enn tekniske ferdigheter.

Henriette kom godt ut og la seg i rygg på meritterte Annika Langvad (tidligere verdensmester i terreng Maraton og topp 10 i World Cup rundbane i år). Tempoet ble litt for høyt for Henriette, som har slitt med tette luftveier etter en sommerforkjølelse.

Hun kjempet gjennom hele løypa og lå lenge på 5. plass. Etter en kort teknisk stopp falt hun ned til 7. plass, men jobbet seg opp til en 6. plass på den siste runden.

Åtte UCI-poeng

Plasseringen bidro med nye åtte UCI-poeng på saldoen, og fortsatt er det mange poeng å kjøre for.

Nå først venter en uke som instruktør på Merida Terrengsykkelskole for unge, håpefulle ryttere, deriblant mange fra IF Frøy.

Neste ritt blir enten et nytt ritt i Danmark om 14 dager, eller NM i Gauldal 18-19. juli.