Klatret inn nye Masterspoeng

I iveren etter å dominere Mastesrcupen 2014, reiste sju tøffe frøyere til Åndalsnes sist helg for å kjøre den tre mil lange Isfjordtempoen lørdag og det 19 kilometer lange Trollstigrittet søndag.

Toppbilde: Trollstigrittet har 10 prosent stigning de siste sju kilometrene. En solid kraftprøve.
Foto © Kyrre Rørstad

Pål_trollstigrittet
En frossen Fritsvold fra Frøy kan likevel feire en fin plassering.

Med 8 grader og regnbyger var det lite som minnet om midtsommer lørdag. Lene, Ann-Kristin, Chris, Trine, Terje og Jan, hadde imidlertid annet å tenke på enn været, og stilte til start med friskt mot og skumle intensjoner.

Sidevind

Litt sidevind innerst i fjorden gjorde det litt utfordrende med platehjul, men alle kom seg gjennom uten dramatikk, og vi fikk, som ventet flere sterke resultater. Av seks startende, ble det tre førsteplasser, til Jan Bodin, Lene Østberg og Trine Hansen. Terje Hullstein og Chris Becker fikk 3. plasser og Ann-Kristin Tøftum kom på fjerdeplass.

Siden dette er et 2. kategoriritt i mastercupen, betyr det også mange poeng til både klubb og enkeltryttere.

Endeløs regnbyge

Søndag var meldingene dårligere, og jammen slo det ikke til også. 9 grader, og en endeløs regnbyge som varte hele dagen. Ann-Kristin og Chris stod over starten, men Pål hadde imidlertid kommet til unnsetning.

Starten i Trollstigrittet går i Åndalsnes og man kjører ordinær fellesstart de første 10 kilometrene, før man avslutter med 10 prosent stigning  de siste 7 kilometrene. Pål Fritsvold kom først opp av våre, og fikk en 5. plass totalt, og endte på en svært sterk 2. plass i sin klasse.

Nesten opp til snøen

De andre gjorde det ikke noe dårligere, og de som stod øverst på pallen i går, stod også øverst på pallen i dag. Terje måtte nøye seg med nok en 3. plass. Det var kaldt på toppen, og snøgrensa lå bare 100 meter høyere enn målgang. Selv under disse tøffe forholdene, smilte hele gjengen og hadde hatt fantastiske naturopplevelser.

Resultatet etter helgen er tusener av poeng til klubben, og en sosial og hyggelig tur som har gitt alle sammen flotte opplevelser. Lørdag ble resultater og bursdagsbarnet Jan, feiret med spekemat og venner både fra Moss CK og Ålesund OC.

lene
Lene Østberg sikret mange Masterscuppoeng for Frøy på Vestlandet.
Foto © Kyrre Rørstad