Se – sååå nær NM-medaljer

Phan Åge Haugård og Trond Håkon Trondsen tok en meget god femteplass og sjetteplass i U23-NM på Eidsvoll søndag. Bildet over viser hvor nær de var medaljer.

Toppbilde: Sondre Holst Enger jubler som vinner av U 23-NM. Rett bak ser vi Phan Åge Haugård og Trond Håkon Trondsen fra Frøy-Bianchi. De ble henholdsvis nummer fem og seks.

– Dette var veldig bra. To mann blant de seks beste er kjempegodt, og viser at laget er sterkt. Vi var også veldig nære både sølvmedaljer og bronsemedaljer, forteller sportsdirektør Carl Erik Pedersen.

Lå rett bak

Andreas Erland på andreplass og Fredrik Galta på tredjeplass lå nemlig i et brudd som ble tatt inn før mål. De fleste i bruddet ble forbikjørt rett før mål, men det var bare vinneren Sondre Holst Enger som klarte å hente inn de to. Rytterne fra Frøy-Bianchi kom rett bak – som bildet viser.

– Laget kjørte veldig bra hele dagen. For eksempel følte Trond Håkon Trondsen at han ikke hadde dagen, og ofret seg for laget. At han likevel kom inn som nummer seks, viser hvor god han er. Det var også veldig moro at Phan Åge fikk en topplassering, spesielt fordi han var plaget etter en treningsvelt tidligere i uka. Det var derfor en stund tvilsom om han kunne stille til start.

Godt kjørt av Jon

Carl Erik Pedersen var fornøyd med hele laget, og trekker fram førsteårssenioren Jon Breivold. Jon lå i teten og kjørte inn brudd underveis, og var også med i bruddet som ble kjørt inn halvannen kilometer før mål. På resultatlista endte han som nummer 34, med samme tid som vinneren.

– Også Halvor Tandrevold og Henrik Evensen hadde en god dag på jobben, og gjorde en flott innsats for laget, forteller Carl Erik Pedersen.

Han legger til at Frøys Ola Jorde også gjorde en meget god NM-innsats. Ola falt av hovedfeltet rett før mål, og endte som nummer 40.

Fire ritt til i NM-uka

NM fortsetter med lagtempo tirsdag. Der står rytterne fra Frøy-Bianchi over, for ikke å få for stor totalbelastning i løpet av NM-uka. Det blir derfor et rent Frøy-lag som stiller på startstreken.  Torsdag er det tempo, fredag gateritt før NM avsluttes med fellesstart senior neste søndag.