|

Ivrige tandemsyklister på veien igjen

Denne gjengen med tandemsyklister var på Kikutstua i pinsen fra venstre Benjamin Tingsrud Karlsen, Hans Henrik Florhaug , Andreas Myrvold, Rainer Henriksen, Thomas Svendsen, Katrine Hoff Quirk, Staffan Krogvig Segerberg og Leif Halbo.

Tandemgruppa er i full gang etter pandemien, og interessen for å delta er stor.

Harvinder Singh sammen med
Katrine Hoff Quirk som pilot.

Gruppa har fast trening hver torsdag, og har også spesialturer. I pinsen var det for eksempel tur til Kikut.

Katrine Hoff Quirk, som er primus motor forteller at mellom ti og 15 svaksynte eller blinde er med i gruppa. Turene torsdagene starter fra klubbens lager i Skullerud, Næringspark, og går ofte sørover mot Siggerud og andre deler av Follo. Der er veiene godt egnet for tande,syklomg

– IF Frøy har ti tandemsykler, og da er det praktisk å sykle ut fra der de er lagret. Deltakerne har stor glede av å være i fysisk aktivitet, og ser fram til treningene, forteller Katrine.

Klubben hadde en aktiv tandemgruppe før Covid-pandemien, da det naturlig nok var liten aktivitet. Katrine har gjort en stor jobb slik at gruppa nå har stor aktivitet. At det nå er en solid gruppe med tandemsyklister i IF Frøy, er klubben veldig fornnøyd med.

Øystein Hanve sammen med pilot Erik Grønvold. Begge er ivrige syklister.

Øystein Hanve er en av de som er ferske tandemsyklister i IF Frøy. Han gleder seg til alle treningene.

– Jeg syklet tandem for noen år siden. Da jeg fikk høre om tilbudet i IF Frøy tok jeg kontakt og er glad jeg har blitt med. Siden klubben har tandemsykler blir alt mye lettere ikke minst rent praktisk, sier han før han legger ut på kveldens tandemsøkt med pilot Erik Grønvold.

En av utfordringene er å ha piloter nok til enhver tid. Heldigvis stiller mange av klubbens medlemmer opp. Tandemgruppa har også knyttet til seg piloter som ikke hadde tilknytning til IF Frøy på forhånd.

– Å delta som pilot er både sosialt givende og god trening, og jeg håper derfor flere medlemmer melder seg. Jo større base vi har jo bedre er det, sier Karine.

De som ønsker å delta i tandemgruppa som ordinær aktiv eller pilot, bes ta kontakt med Katrine på telefon  91834767 eller epost kaquirknorway@gmail.com.

PS: Klubben har også kjøpt tre tandemsykler beregnet på bane. Det betyr at vi er rustet til å tilby banesykling når velodromen i Asker åpner over nyttår.

Denne gjengen møttes til torsdagtrening som pilot, bakrytter opg støtteapparat på Skullerud i forrige uke. Fra venstre Erik Grønvold, Øystein Hanve, Katrine Hoff Quirk, Harvinder Singh, Vibeke Olss,  Thomas Svendsen, Gerd Aslaksen,  Finn Aslaksen, Anita Holmesland og Bente Rossing.