|

Gull, sølv og gode ord i IF Frøys første utfor-NC

Dette var IF Frøys team i Norgescupen i utfor. Fra venstre Sondre Oldervik Andersen, Thomas Maukon Andersen, Shawn Alexander Marcussen, Markus Lia Reenskaug, Eelco van Weerdhuizen, William Johnsen, Amund Groven, Tess van Weerdhuizen, Jens Bergmann og Sivert Groven.

I helgen arrangerte IF Frøy klubbens første Norgescupritt i utfor. De ga mange gode ord for et fint arrangement – samt en seier og en andreplass i eliteklassene.

IF Frøy er en av noen klubber som har påtatt seg å arrangere Norgescup og NM i utfor i 2023. Blant de andre klubbene er SK Rye og Nittedal. Klubbene deler på ansvaret, men har det formelle ansvaret hver sin gang.

Eelco van Weerdhuizen brenner for utforsykling, og var rittleder i helgens Norgescup.

I sesongåpningen i Drammen denne helgen var IF Frøy ansvarlig, med Eelco van Weerdhuizen som rittleder. Det var drømmeforhold med varmt og godt vær i alpinanlegget og masse blide fjes å se. Noe problemer med tidtaking og puljeoppsett ga en forsinkelse som de fleste brukte til å nyte sola.

Også sportslig ble dagen fin for IF Frøys åtte deltakere. Amund Groven tok gull i junior, mens nyinnmeldte Jens Bergmann ble nummer to i menn elite. Også mange av de andre frøyerne leverte meget gode prestasjoner.

Utfor og enduro er nye grener i IF Frøy, som har økende oppslutning. Klubben har derfor besluttet å bruke midler på å få gjennomført Norgescup i 2023. Vi håper det vi bidra til en godt rittilbud for våre aktive, og at det også skal bidra til at flere ønsker å delta i disse spektakulære sykkelgrenene.

IF Frøy gratulerer deltakerne og ønsker lykke til resten av sesongen. Samtidig takker vil Eelco, Thomas Murud Andersen og de andre trenerne og lederne som ha etablert helt ut aktivitet i klubben – og nå også på arrangørsiden.

Alle resultater fra søndagens Norgescup kan ses her.

PS: IF Frøy har arrangert utforritt før. Vi har ikke fullt oversikt, men Frøyboka forteller at utfor var endel av NM i terrengsykling klubben hadde ansvar for i 1995. Helgens ritt var imidlertid det første som Norgescup.