Ingen opptur i Oppdal

Etter gode resultater forrige helg og lørdag, ble søndagens rundbaneritt en liten nedtur for Henriette Elvrum Handal. To punkteringer resulterte i lange løpeturer og et beskjedent resultat. Hun beholder likevel den gule trøya i Norgescupen.

Toppbilde: Henriette kjørte i gul ledertrøye under Norgescupen i Oppdal, og beholdt den selv etter en litt skuffende 7.plass.
Foto © Vidar Handal

Henriette liste
To punkteringer ødela en topp tre-plassering for Henriette. I dette partiet går det imidlertid bra.Foto © Vidar Handal

Rundbanerittet i Oppdal var klassifisert som et kategori 2 ritt, tilsvarende det IF Frøy skal arrangere 20.september. Dette gjør at det er internasjonale poeng å ta med seg for de 10 beste i Kvinner og Menn Elite.

Løypa i Oppdal er ny i Norgescup-sirkuset, og går i og rundt skiskytterarenaen i Oppdal. Løypa er ikke så teknisk krevende, men går mye på naturlige smale stier, så fokuset må være 100 prosent for å få god flyt i det småkuperte terrenget.

God start

Henriette fikk en god start og ledet feltet ut fra start. Etter hvert kom regjerende norgesmester i terreng maraton, Borghild Løvset opp og overtok teten. Med seg hadde hun Kajsa Snihs fra Sverige. Tempoet disse holdt ble for høyt for Henriette, men 3.plassen hadde hun et godt grep om.

Skarpe steiner

Løypa som ikke var for teknisk gikk på dels skogsstier og skitrasèer. Mange steder var det skarpe steiner som skapte problemer for mange ryttere. På runde tre av fem punkterte Henriette ikke bare èn gang, men likesågodt to ganger. Det ble en veldig drøy løpetur til teknisk sone for å få byttet hjul.

I tillegg til at løpingen tok tid, gjorde den også sitt til at beina stivnet, så de siste to rundene ble drøye. En i utgangspunktet trygg 3.plass ble plutselig til en 7. plass.

Fortsatt gul trøye

Til tross for et noe skuffende resultat, kunne Henriette bestige podiet og motta både den hvite ungdomstrøya og den gule sammenlagttrøya fra sportssjef Hans Falk i NCF.

Ønsker seg flere med fra Frøy

Neste NC ritt er i Horten 16. og 17. august. De fire  siste Norgescuprittene har Henriette vært eneste deltager fra IF Frøy.

– Større deltagelse fra klubben hadde vært ønskelig, det er alltid både gøy og hyggelig å ha flere fra klubben med på ritt, sier Henriette.

Rittene i Horten er henholdsvis  UCI kategori 1 og 2, så her vil det garantert komme gode ryttere fra hele Skandinavia.

Utenlands

Neste ritt på planen blir nok et UCI-ritt i Danmark 22. juni før turen går til Skeikampen og instruktørjobb på Merida Terrengsykkelskole.

– Her er det alltid mange unge med fra IF Frøy, og er noe jeg gleder meg til. Sommerens store mål er likevel  NM i Gauldal som går helgen 19. og 20. juli.

Relatert innhold