Dober izlet v Ljublana

Denne glade gjengen på en benk i København kan finne fram den slovenske ordboka og glede seg til siste helgen i august. Da kan de reise til VM i Masters i Ljublana i Slovenia. Det er bare å ønske god tur – på norsk eller slovensk.

Toppbilde: Denne glade gjengen med frøyerepå en benk i København kvalifiserte seg alle til VM i Masters i Ljublana. Fra venstre Trine Hansen, Cheistin Becker, Terje Hullstein og Siri Hildonen.

KøbenSiri
Siri Hildonen vant klassen K 40-44 år, og er klar for VM.

Rittet i København var en del av UCI World Cycling Tour. Det er  serie ritt for Mastersryttere rundt i verden, som alle er kvalifiseringsritt til UCI sitt offisielle verdensmesterskap for Masters.

Spektakulært arrangement

Det bestod av et temporitt og en fellesstart, og det ble arrangert i Helsingør og København. Årets ritt ble avholdt i strålende vær som ga en fantastisk ramme rundt et spektakulært arrangement. Frøy var representert med Trine Hansen, Christin Becker, Siri Hildonen og Terje Hullstein.

Temporittet som gikk fredag ble av speaker kunngjort som verdens største temporitt med nesten 700 deltagere. Det gikk i en sperret rundløype på 25,4 km med start og mål i Helsingør sentrum.

Trine og Terje kvalifiserte seg
KøbenChris
Christin Becker ble nummer to i klassen K 50-54 år i fellesstartrittet lsøndag

Både start og innkomst gikk på brostein, og løypa for øvrig var røff med mye svinger og diverse utfordringer, ikke helt ulikt vår NM løype, dog med noe færre bakker. Underveis ble rytterne ledsaget av motorsykkel fra start til mål, noe som ga det hele et strøk av profesjonalitet. Resultatmessig gikk Trine helt til topps i K 45-49 med et forrykende ritt. Hun gikk helt i kjelleren og måtte holdes for ikke å gå i bakken etter målgang. Terje gjennomførte også et bra temporitt og kvalifiserte seg til VM.

For Chris og Siri holdt det dessverre ikke til VM billett på denne distansen.

Organisert kaos

Fellesstarten søndag var en form for et organisert kaos. Starten gikk i sentrum av København og ble kjørt i en lang runde ut på det danske bondelandet før det endte opp i Helsingør. I startområdet ble det stilt opp i sluser etter aldersklasser. Noen minutter før start fjernet de båndene mellom slusene og det var full øse for å komme seg så langt fram som mulig.

KøbenTerje
Terje Hullstein klar til start i temporittet. Han kvalifiserte seg til VM på distansen.

Med rundt 1000 ryttere på streken ble dette en smule kaotisk. Bedre ble det ikke av at de kjørte masterbil med relativt ujevn fart den første mila. Gjennom sentrum og oppover strandveien ble fortau, sykkelstier og begge filer i begge retninger, samt midtrabatten fullt utnyttet.

Motgående trafikk

Her var heller ikke trafikken i motgående retning sperret, men arrangørenskal ha for at de hadde motorsykler som viste biler, busser og lastebiler inn mot veikanten, så de sto stille da feltet fosset forbi på alle kanter.

Dette var det tydelig at danskene var vant , for de skreik pass på i et kjør, mens det hylte i bremseklosser og dekk og smalt i karbon som gikk i asfalten. Tror den eneste fra Frøy som koste seg var Siri, som er vant til dette fra kjøring i Statene. Terje hadde i alle fall bare ett brennende ønske på dette tidspunktet, og det var å komme hel hjem.

Massekrasj

Etter hvert strakk delte feltet seg i større og mindre grupper. Siri og Terje kom seg fram i den første gruppa, der situasjonen etter hvert ble noe mer kontrollert, og begge satt bra med langt fremme. Ved en innsnevring etter halvkjørt løp ble det for trangt og det stoppet opp rett foran Terje.

Rytteren som kom bak klarte ikke å stoppe og gikk på snørra mens han tredde styret og bremsehåndtak inn i bakhjulet til Terje, som ikke hadde annet valg enn å stå helt stille til feltet hadde passert før det var mulig tre sykkelen hans ut av bakhjulet.

Feltet dro fra

Jobben med å kjøre inn hovedfeltet ble for tøff, selv med hjelp av Hugo Strand fra CK Victoria som også hadde velta og Erik Nilsen fra Skårer SK som var redusert ette en velt på trening uka før. Resten av dem vi hadde samlet opp på ferden var over hode ikke interessert i å bidra, selv etter lette henstillinger fra herr Hullstein. Det nærmeste de kom var 50 meter unna feltet, men da var både Terje og Hugo sluttkjørt, og vi måtte bare se feltet sige sakte men sikkert avgårde i sidevinden.

Hjalp Siri

Etter dette var Terje en smule småirritert og da Siri sto langs veikanten med teknisk trøbbel var ikke valget så vanskelig. Bedre å stoppe og hjelpe en lagkamerat i nød og kjøre med henne inn, enn å jobbe vettet av seg for folk som ikke gidder å bidra. Tenkte da at kvalikken var kjørt og at det var bedre å sikre Siri sin sjanse.  

Litt småbittert var det når resultatlistene viste at Hugo Strand var den nest siste som kvalifiserte seg i Terje sin klasse. Sånn er livet. Gleden var imidlertid desto større da det ble seier til Siri, på tross av at hun måtte en liten tur nedpå når det gjenstod noen kilometer.

Når Chris i tillegg kjørte et kjempebra løp som ble kronet med en flott annenplass, ble det nok en stor dag for Frøy i det store utland. Trine var uheldig og punkterte tidlig, og valgte å kjøre den lille runden, som hun vant, dog uten mulighet til å kvalifisere seg til fellesstarten i VM.

Fornøyd gjeng

Etter endt ritt var det en fornøyd Frøy-gjeng som kunne reise hjem, alle kvalifisert til hver sin distanse i VM, med heder og ære og mye metall i koffertene. Neste kvalifiseringsmulighet blir under Frøys NM i Masters i begynnelsen av juli.

Frøy želi vse štiri srečo v Sloveniji!

Købenfeltet
Det var relativt kaotisk da hele feltet på mange hundre ryttere ble sendt ut samtidig i Københavns gater.