Ga flate pedaler i rittdebuten

Å velge Terrengsykkelrittet som sitt første ritt noen gang, kan virke dristig. Å legge ut på de tre milene med sti uten klikkpedaler, er enda mer utfordrende. Marie Bytingsvik klarte begge deler med glans lørdag.

Toppbilde: Marie Bytingsvik syklet Terrengsykkelrittet med flate pedaler, og gjorde en flott innsats. Nå kjøper hun likevel klikkpedaler
Foto © Jørn Michalsen

Marie
Sykkelrittdebutanten Marie spent i sekundene før start.
Foto © Jørn Michalsen

Marie er ganske fersk som aktiv syklist, men hun har vært et ivrig medlem av teknikkgruppa for jenter i vår. Fremgangen har vært stor, men hun var likevel nervøs før starten av Terrengsykkelrittet.

30 tøffe kilometer

– Jeg vet ikke helt hva jeg går til, og både gleder og gruer meg, sa 34-åringen sekunder før hun la ut på de 30 tøffe kilometrene i Østmarka.

Tre timer, to minutter og 49 sekunder tidligere spurtet hun smilende gjennom målportalen på grusbanen på Haraløkka. Marie hadde klart det – og var sliten, men veldig fornøyd. Hun kom inn på 8.plass i klassen K 35-39 år.

Nå sier det snart klikk

– Dette var veldig tøft, men enda mer moro, og gir mersmak. Nå blir det flere ritt, fortalte hun da hun ble intervjuet av speaker Ola Brustad i målområdet.

Og klikkpedaler blir det også på Marie. Hun har lovet trener Tor Magnus Kolflaath å kjøpe klikk i juni – og der er vi nå.

– Det løftet holder jeg. Jeg ser jo at jeg kan bli enda bedre med sko og pedaler på plass.

IMG_4886
Speaker Ola Brustad har lang erfaring fra mange roller i sykkelsporten, men lot seg likevel imponere av Maries innsats.
Foto © Jørn Michalsen