|

IF Frøy arrangerer NM i terreng i 2025

I 2015 var Gunn-Rita Dahle Flesjå den store stjernen. Hun vant kongepokalen, og er her sammen med andre vinnere – inkludert små frøyere. Kanskje blir et medlem fra vår klubb den som tiltrekker seg mest oppmerksomhet om halvannet år?

Tradisjonen med at IF Frøy arrangerer terreng-NM i alle år som ender på 5 fortsetter: Det blir norsk mesterskap i rundbane (XCO) og kortbane (XCC) på Skullerud i 2025.

Klubben hadde sitt første NM i 1995. Da stod også utfor på programmet. Også i 2005 gikk mesterskapet på Skullerud, mens vi i 2015 flyttet til Grønmo. Neste år er vi tilbake på Skullerud.

– IF Frøy er en rutinert arrangør av store terrengritt, og vi er glad klubben har påtatt seg NM i 2025. Syklistene trives i løypene og arenaen på Skullerud, og NCF gleder oss til å samarbeide om mesterskapet, sier arrangementssjef Cato Karbøl i Norges Cykleforbund.

NM 2025 går på Skullerud. Bilder er av forrige års kvinnefelt i Oslo Terrengsykkelfestival. Oda LaForce (i hvit ungdomstrøye) kontrollerer feltet. Foto: Håvard Solerød

Klubben gleder seg til å være vertskap for alle NM-deltakere i rundbane og kortbane i 2025. Arrangementet er planlagt i løypene hvor Oslo Terrengsykkelfestival er arrangert de siste årene.

Vi har en rutinert arrangørstab som vil stå på for å gjøre dette til en flott terrengmesterskapet, sier Jørn Michalsen.


Han er daglig leder og rittansvarlig i IF Frøy.

Klubben  skal også arrangere Jokermesterskapet på landevei i 2025


– Det blir en utfordring, men vi ser en stor fordel: Det blir garantert ingen kollisjon mellom ungdomsmesterskapet på landevei og i terreng. Det betyr at de ungdommene som ønsker å delta i begge grenene kan gjøre det, fastslår Michalsen.

Før mesterskapsåret skal IF Frøy ha mange ritt også i 2024. Blant dem er fire arrangementer i Oslo Terrengsykkeluke: Terrengsykkelrittet lørdag 1. juni (som er Norgescup maraton), Skullerudrittet/Kalas Cup onsdag 5. juni og Oslo Terrengsykkelfestival med UCI-ritt i XCO lørdag 8. juni og i XCC søndag 9. juni.

Oslo Terrengsykkelfestival blir en generalprøve på NM, og vi håper det gir ekstra god deltakelse også i 2024, sier Jørn Michalsen.

Se sak om NM på sykling.no her
https://sykling.no/nyheter/nm-terreng-rundbane-og-kortbane-2025-er-tildelt/