|

Her starter IF Frøys nye banesykkel-æra

Funksjonærer og syklister fra IF Frøy på samling i velodromen. Fra venstre Espen Hillmann, Øyvind Øen Danielsen, Geir Asbjørn Hansen, Pål Gulliksen, Jørn Michalsen, Francis Paulin, Gunnar Sundal, Svein-Ole Retteråsen, Alice Grindheim, Per Christian Mørk, Patrick Mørk, Knut Simonsen og Nils Løkken.

Dette er et historisk bilde. Det viser medlemmer av IF Frøy som er med på samling for å gjøre tidtakerutstyret i velodromen i Asker klart for baneritt. Noen er funksjonærer på kurs, andre er med som syklister som deltok i testrittene som ble arrangert for å teste tidtakerutstyret.

På tidtakerkurset var Gunnar Sundal,  Øyvind Øen Danielsen og Jørn Michalsen med – sammen med baneentusiaster fra Asker CK, BOC, IK Hero og Drøbak SK. De 12 deltakerne fikk opplæring fra medarbeidere fra belgiske TimeTronic, som har levert tidtakerutstyret. Lørdag var det teori, og søndag praksis på banen.

Utdanningen var grundig, men på ingen måte avsluttet. Banesykling er omfattende med 17 offisielle UCI-øvelser og et par uoffisielle. De er forskjellige fra hverandre, og krever kompetanse, årvåkenhet og et skarpt blikk fra tidtakerne.

Syklister ra IF Frøy tester velodromen i Asker. Foto: Alice Grindheim.

Søndag var det tid for testritt, og der fikk ni frøyere som alt har akkreditering fra velodromen i Sola mulighet til å teste den nye velodromen. Det falt i smak hos alle – fra Patrick på 12 til Pål på 73. Sammen med ryttere fra IK Hero og Asker fikk de kjørt forskjellige typer ritt.

De ni som stilte fra IF Frøy var Pål Gulliksen, Francis Paulin, Knut Simonsen, Svein-Ole Retteråsen, Nils Løkken, Alice Grindheim, Geir Asbjørn Nilsen, Per Christian Mørk og Patrick Mørk.

Det ble en tøff baneøkt med mye banetid – men de kunne forlate banen med forvisning om at de har vært med på noe som kan bli veldig stort.

Førstkommende helg har IF Frøy kickoff med 30 deltakere. Grenland SK er også med og har 15 deltakere. Søndag 10. desember har Region Øst samling, og da stiller IF Frøy med mange ungdommer (og noen fedre).

Etter nyttår blir det muligheter for alle andre i Frøy til å ta akkreditering og teste banen. Vi vil ha klubbtreninger og treninger med andre. Det blir også testritt og senere kanskje klubbmesterskap og regionmesterskap. IF Frøy ønsker å være regionens ledende banesykkelklubb, og nå er vi i gang.

NB: Det trengs flere funksjonærer for å arrangere ritt, spesielt til å betjene pcene som tidtakerne bruker. Om du tror dette kan være noe for deg, kan du kontakte Jørn Michalsen på epost froy@froy.no.

Gunnar Sundal nærmest til høyre i ivrig prat med en av instruktørene fra TimeTronic.