|

Hederspriser til Sondre og Patrick

Dette var medaljevinnerne sammenlagt som var tilstede på klubbkvelden. Fra venstre Patrick Mørk, Aslak Myrvold, Henriette Bakkeli Götz, Berit Benjaminsen, Thomas Liebe, Per Christian Mørk og Håkon Zahl.

Sondre Rokke fikk vandrepokalen for beste sportslige prestasjon og Patrick Mørk pokalen for ungdomsrytter med størst fremgang på IF Frøys klubbkveld mandag 20. november.

Som vanlig var klubbkvelden på Skullerudstua godt besøkt, med nesten hundre medlemmer til stede.

Jørn Rokke (til høyre) tar i mot vandrepokalen på vegne av sønn Sondre av IF Frøys leder Morten Forland. I bakgrunnen daglig leder Jørn Michalsen.

Sondre Rokke var en selvsagt vinner av prisen for årets beste prestasjon, med sin bronsemedalje i VM i XCE (sprint) for kort tid siden. På klubbkvelden ble video av finaleheatet, der Sondre mistet en mulig gullmedalje eller sølvmedalje da felgen brak.

Sondre har også mange andre gode prestasjoner i 2024, med verdenscupseier i XCE og seier i i rundbane og kortbane i UCI-ritt i Falun som de beste prestasjonene.

Sondre er i Spania på treningsleir, og det var derfor en stolt far Jørn Rokke som tok i mot pokalen.

Patrick Mørk trener variert på sykkel, langrenn og skihopp. Landevei er favoritt. Han er med helt inn  fellesstarter. Har prestert jevnt over bra i Jokerserien, og har hevet seg betraktelig i terrenget.

Patrick Mørk var en fornøyd vinner av prisen til ungdomsrytteren med mest fremgang.

Sesongen toppet seg under Jokermesterskapet på landevei, med gull på fellesstart og bronse på tempo. Et par uker senere syklet Patrick Tour of Slovenia, og holdt på å gjøre det helt store, men med et større krasj ble det bare samme tid som vinner. I sammendraget holdt det til åttendeplass sammenlagt.

De to vandrepokalene er evigvandrende, og har siden prisene ble etablert vunnet av en rekke gode Frøy-syklister.

Et populært innslag på gårsdagens klubbkveld var TV2s Christian Paasche, som fortalte gode historier fra mange år som kommentator i Tour de France – krydret med interessante videoer. At et norsk lag nå deltar i Tour de France har økt seerinteressen rundt sendingene. Etter foredraget kom det mange gode spørsmål fra det Christian kalte «den sykkelfaglig sterke menigheten».

Klubbkvelden inneholdt også en gjennomgang av årets sesong av daglig leder Jørn Michalsen. Blant mange høydepunkter trakk han fra Sondres gull og gjennomslag på mange av våre innspill i verneplanen for Østmarka.

Michalsen orienterte også om IF Frøys planer for banesykling når velodromen nå står klar. De starter med kickoff lørdag 2. og søndag 3. desember, og ny samling for ungdommer 10. desember.

Kvelden ble avsluttet med premieutdeling fra klubbmesterskapet. Thomas Liebe stakk av med vandrepokalen for seier i klassen med flest deltakere som fullførte alle tre disiplinene. I år var det menn senior. Øvrige sammenlagtvinnere fra Patrick Mørk (menn 13-14), Truls Lutnæs (menn 15-16),  Henriette Bakkelig Götz (kvinner senior).

Christian Paasche snakket til den han kalte “en sykkelfaglig sterkt menighet på klubbkvelden.