|

Espens kjempeinnsats ga flott velodromsamling

Disse fire IF Frøy-ungdommene var med på banesamlingen i helgen. Fra venstre Madeleine Götz, Henriette Götz, Martin Slåtsveen Bringsjord og Yoel Medhanie.

IF Frøy og norsk sykkelsport er avhengig av mange ildsjeler. Denne gangen er det grunn til å trekke fram Espen Hillmann – som gjorde en formidabel frivillig innsats i hele forrige uke. Resultater ble en meget vellykket banesamling, og mellom 20 og 30 akkrediterte syklister fra IF Frøy og Grenland SK.

Espen Hillmann i aksjon med å instruere ivrige kursdeltakere fra Grenland SK og IF Frøy.

Espen er nestleder i IF Frøy og leder i baneutvalget i klubben. For kort tid siden var han også en av de første som tok kurs for å være instruktør på akkrediteringskurs på bane.

Denne helgen gjennomførte av fem kurs i den nye velodromen i løpet av samlingen til Grenland SK og IF Frøy. Lørdag instruerte han i fem timer, med to introduksjonskurs og to A1-kurs (som gir rett til å trene i grupper på velodromen).

Søndag var det A2-kurs (som gir mulighet for å delta i konkurranser i de 17 offisielle UCI-øvelsene på bane).

Baneveteranene Harald Tiedemann Hansen (til venstre), Knut Knudsen og Svein Langholm var meget fornøyd med akkrediteringskurset. I Frøy-drakt en annen kjent skikkelse i sykkelmiljøet – Øyvind Ass. Her er blant grunnleggeren av Terrengsykkelrittet
og har vært redaktør i bladet Terrengsykkel.

Kursene fikk skryt av mange banesyklister – for eksempel OL-mester Knut Knudsen og tidigere banesyklist Svein Langholm. De mente kursene var profesjonelle og nyttige – og viktig for alle som vil sykle på bane.

Tidligere banesyklist og sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen stilte med sykkel fra 1973, og fikk akkreditering. Han har tidligere vært en smule skeptisk til nødvendigheten av kursene, men mente etterpå at de var veldig bra.

Kursene er utviklet av Sebastian Kartfjord og andre i miljøet rundt velodromen på Sola. De også har all grunn til å ta til seg de gode ordene fra baneveteranene.

Kursene lørdag og søndag var de første for klubber i velodromen – som ikke offisielt åpner før 13. januar 2024. At det alt er full aktivitet i velodromen er bra for videre drift. Det er planlagt kurs i ukedager. Neste helg har Region Øst samling lørdag 9. desember, mens IF Frøy har over 20 syklister på samling og akkrediteringskurs primært for ungdommer.

Det planlegges kurs, treninger, samlinger og testritt både i regi av klubber som IF Frøy og velodromen etter nyttår. Nærmere informasjon om dette kommer. Vi håper så mange frøyere som mulig tar akkrediteringskurs og blir med på aktiviteter

Tilbake til Espen: Han brukte hele forrige uke på å legge til rette for aktivitet i velodromen. Sist søndag dro han til Odense i Danmark og hentet banesykler som NCF har hatt stående der. Nå kan de gjøre nytte i velodromen. Vel hjemme var Espen i velodromen onsdag, torsdag og fredag. Der skrudde han opp banesykler, ordnet pedaler, cleats og sko, og forberedte helges kurs. Det samme gjør han i uka som kommer.  Han fortjener takk og ros fra norsk sykling, velodromen, NCF og IF Frøy.

Litt teori må til før instruktørkurset. For A2-kurset (som, gjør at du kan sykle konkurranser) er det en times gjennomgang av flere av øvelsene.