|

Fire gull, sju sølv og en bronse i bane-Masters

Pål Gulliksen, Marion Nilsen og Francis Paulin sikret seg medaljer og NM-trøyer i Sola.

De fire frøyerne som stilte opp i Masters-NM i velodromen på Sola sikret seg til sammen 12 medaljer.

Marion Nilsen (til høyre) og May Britt Våland tok NM-gull i hver sin klasse under Masters-NM på bane.

Med i firkløveret har vi tatt med Geir Asbjørn Nilsen. Har har meldt seg inn i klubben, men sykler for Asker fram til nyttår. De tre andre er Marion Nilsen, Francis Paulin og Pål Gulliksen.

Bane-NM er en gren med mange øvelser, og fortsatt er det ikke mange Masters-syklister som deltar i mesterskap. Det forringer ikke prestasjonene til de som stilte i øvelsene. Når neste års Master-NM skal arrangeres – vi håper det blir i Asker- bør klubben stille med mange utøvere.

Francis Paulin er antakelig klubbens beste banesyklist akkurat nå. Han satser hardt, trener mye og var suveren i klassen 35-39 år i NM i øvelsen 200 sprint og 100 meter. Han var selv litt misfornøyd med rittet på 200 meter flyvende start, selv om det ble et klar gull. På tusenmeteren satte han ny personlig rekord med 1.07.030, og var da selvsagt mer fornøyd.

Marion Nilsen sykler i kvinner 60-64, og er garantert den frøyere som har tatt mesterskapsmedaljer i flest grener i år. I Sola ble det gull både i forfølgelsesritt og på 500 meter. I forfølgelsesrittet syklet hun mot May Britt Våland i klassen under, og fikk skikkelig pes. May Britt er tidligere VM-medaljevinner i banesykling.

Pål Gulliksen var en av to deltakere i menn 70-74. Pål startet som banesyklist etter at han fylte 70. Det er imponerende de han viste på velodromen under NM, med fem sølv. Også han hadde sterk konkurranse, med den tidligere skøyteløperen Erik Vea som deltaker i samme klasse

Geir Asbjørn Nilsen er involvert i det meste av Masterssykling i Norge, som medlem av Mastesutvalget i NCF. Han sykler også mange ritt, og vi i IF Frøy er glad for å ønske han velkommen i klubben. Geir to to sølv og en bronse i årets banemesterskap.

Vi håper dette er starten på en solid banefremtid i IF Frøy, også blant Masterssyklister. Alle fire medaljevinnerne er påmeldt til klubbens kickoff i Asker-veldodromen 2. og 3. desember. Det har mange andre.

Har du lyst til å bli med kan du melde deg på her.

Alle resultatene fra Masters-NM finnes her.