Har du en sykkel å låne bort fire dager i august?

Kan du tenke deg å låne bort en landeveissykkel fire dager i begynnelsen av august til et godt formål?

Paces

Reiseoperatøren EXPA arrangerer i samarbeid med Cycling 4 Gaza (C4G) en sykkeltur for utenlandske gjester i Norge. Turen starter på Rjukan fredag 5. august, og avsluttes i Oslo søndag 7. august.

C4G er en non-political og non-profit organisasjon som sammen med PACES driver innsamling og organisering av idrett for barn og unge i Gazaområdet. Tanken er at barn og unge skal kunne drive med idrett i stedet for mer destruktive aktiviteter.

54 deltakere fra hele verden

Hvert år arrangerer C4G en tur til et nytt sted i verden for å skape oppmerksomhet og drive innsamling til barna i Gazaområdet. 54 deltakere fra store deler av verden har meldt seg på turen, og bidrar med inntekter til C4G.

Hele arrangementet er basert på dugnad og frivillig innsats. EXPA har mange gode hjelpere som bidrar ulønnet i sin egen ferie for at dette skal kunne bli en realitet. For å gjennomføre turen trenger EXPA nå enda flere sykler.

Frir til Frøy

Derfor frir de til Frøys medlemmer:

Kunne du tenke deg å leie ut raceren din noen dager i sommer, i en periode der du kanskje ikke skal bruke den selv likevel?

Expa har alt avtale med BOC, som stiller med 11 sykler. Det ville vært fint om også Frøy ble en samarbeidspartner.

Expa tar selvfølgelig godt vare på syklene, og erstatter / reparer dersom noe skulle gå i stykker. På turen vil de alltid sørge for at det er noen som passer på syklene når vi stopper, og de står selvsagt innelåst om natten. Expa vet at du er glad i sykkelen din og tar selvsagt godt vare på den underveis!

Planen for turen er som følger:

4 august: ankomst Oslo, og transport med buss til Rjukan. Velkomstmiddag, sykkeljustering osv.

5 august: Sykling Rjukan – Kongsberg, via Tuddal. Overnatting på Storaas Gjestegård utenfor Kongsberg. Litt info om historien til Kongsberg (sølvgruver osv.)

6 august: Sykling Kongsberg – Holmsbu, via Svelvik (Svelvikferga). Overnatting på Holmsbu SPA

7 august: Sykling Holmsbu – Oslo (Holmenkollen). Avslutningsmiddag og overnatting på Holmenkollen Park hotell.

8 august: Avreise til OSL

Om du kan tenke deg å bidra, kan du ta kontakt med Harald Pettersen i EXPA via lenke til høyre. Du kan også ringe ham på telefon 920 11 897. Syklene leveres 4. august.

Vil du bli med den siste biten?

Turdeltakerne kommer til Oslo om ettermiddagen søndag 7. august. Bærum og Omegn Sykkelklubb eskortere gruppen gjennom Asker og Bærum. De hadde vært hyggelig om noen fra Frøy hadde møtt gruppen på Lysaker og syklet med dem til Oslo, Frognerparken og eventuelt opp til Holmenkollen. Mer info om dette kommer senere.