Fire gull, en sølv og en bronse i tempo-NM

IF Frøy var suverent beste klubb under NM i tempo for Masters lørdag. Fire gull, en sølv og en bronse ble fasiten etter mesterskapet på Nesodden.

Toppbilde: Seks glade medaljevinnere fra IF Frøy. Fra venstre Steinar Forsmo, Wenche Madsen Eriksson, Jan Bodin, Thomas Jansen og Ann Kristin Tøftum
Foto © Jørn Michalsen

Thomas Jansen gull tempo NM 2016

Frøy har dominert Masters-NM de siste årene, og selv om verdensmesters Trine Hansen måtte nøye seg med å se årets NM fra tilskuerplass fordi hun valgte å delta i NM for seniorer sist helg, var det ingen som kunne true hegemoniet.

Gull til Thomas

Mest gledelig var mesterskapet til Thomas Jansen i menn 30-34. Dette er en knallhard klasse med mange gode ryttere. Thomas har kjempet om vinnerplassen mange ganger – og derfor var det ekstra hyggelig at Thomas var raskest i NM. En meget fortjent trøye ble satt på en meget glad gutt etter løpet.

I menn 55-59 år sikret Jan Bodin seg NM-tittelen for tredje år på rad – med en margin på fire sekunder. Imponerende også av Jan, som har vist at han er best i klassen over en meget lang periode. Vi nevner også en meget sterk fjerdeplass til Pål Olsen i denne klassen.

I aldersklassen over kom Steinar Forsmo på seierspallen, med sølvmedalje.

Suverene Wenche

Blant kvinnene sikret Wenche Madsen Eriksson seg en suveren seier i 50-54. I samme klasse kom Ann Kristin Tøftum på tredjeplass.

I kvinner 65-69 var Sidsel Grøndalen minst like suveren, med en seiersmargin på ett minutt og 40 sekunder. Hun ville vunnet også klassen under – med over fire minutter.

Dagens skuffelse var at Terje Hullstein ikke hadde dagen. Terje har trent meget godt med NM som mål, og har vist at formen er inne i flere ritt. Mange håpet han skulle lykkes hundre prosent. Derfor var det synd at det bare ble sjetteplass lørdag.

Fellesstart søndag

Søndag 3. juli står fellesstart på programmet – med mange frøyere på startstreken. Her er det derfor gode muligheter for nye medaljer – og nye viktige poeng i Masterscupen.

Relatert innhold